Forrás: RTL Klub

Az agyvérzés miatt három hónapja eszméletlenül fekvő Ariel Saron izraeli miniszterelnök személyes dolgait kipakolják a jeruzsálemi kormányfői rezidenciáról, hogy utóda, Ehud Olmert beköltözhessen – jelentette be csütörtökön az izraeli miniszterelnöki hivatal. Ehud Olmert rögtön Saron agyvérzése után átvette a miniszterelnöki feladatokat mint ügyvezető, pártja keddi választási győzelme után pedig minden bizonnyal ő lesz az új kormányfő.

Saron ruháit, könyveit és más holmiját a jövő héten viszik el a hozzátartozói a magánlakására, az Izrael déli részén fekvő Platán Ranchra. Magánfeljegyzéseit és leveleit is elviszik, és a lakásán létrehozandó archívumban helyezik el.

Saron január 4-én kapott súlyos agyvérzést, amelyet csak a harmadik agyműtéttel tudtak elállítani. Azóta nem tért magához, állapota a kórház csütörtöki hivatalos közleménye szerint súlyos, de stabil. A Hadassza kórház azt is közölte, hogy a kezelés nem változik meg Saron politikai státusának módosulásával, bár a 78 éves politikust néhány héten belül átviszik egy súlyos betegeket ápoló részlegbe.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Comments are closed.