Forrás: Emih

20 évet is kaphat a moszkvai késelő

Pár nappal ezelőtt váratlan fogadtatásban volt része három antiszemitának Kijevben. A neonácik egy lubavicsi rabbinövendékre támadtak. A könnyű prédának hitt zsidó fiatalember viszont fegyvert rántott és lőtt. Gumilövedékekkel, egyenesen a támadók arcába.

Ketten könnyebben sérültek, a harmadikat rendőrségi őrizettel egy kórház intenzív osztályán kezelik. A sértett jesivanövendék könnyebben sérült. Mose Reuven, a Chabad kijevi megbízottja és Jaakov Zilbermann rabbi méltatták az ifjú növendék érdemeit. Remélik, hogy ez a gyors és határozott válasz a jövőben az antiszemitákat elriasztja a zsidók elleni támadásoktól. A bóher a pár hónappal ezelőtti moszkvai Balsaja Bronnaja zsinagógában történt késelés nyomán döntötte el, hogy önvédelmi fegyvert szerez be.

A moszkvai zsinagóga antiszemita támadója, aki megkéselte az imádkozókat a bíróság előtt egyébként nem vallotta magát bűnösnek. A főügyész szerint a vádlottat több emberen elkövetett előre megfontolt, szándékos emberölés kísérletének vádjával akár húszévi vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik. A potenciális gyilkos antiszemita irodalomból jutott a megállapításra: a zsidók Oroszország ellenségei. Az ügyész szerint a vádlottnak korábban már két sikertelen antiszemita kísérlete is volt.

2 hozzászólás to “Pórul jártak a kijevi bóher támadói”

  1. frimmer

    Csak igy tovabb !
    efi

  2. evabarat

    ebarat
    nem véletlen, hogy New Yorkban a harmadik leggyakrabban beszélt nyelv az orosz-jiddis, sokan Quensben, Brooklynban és Wiliamsburgban találták meg a kis Szovjetuniót. Saját ujságuk, több szinházuk és saját tv-csatornájuk van. Az Oroszország, Ukrajna, Grúzia stb. szegényebb lesz, értékes emberek nem ott találják meg jövőjüket.