Forrás: hirszerzo.hu

Bencsik belső puccsot vél felfedezni a Fidesz-kommunikáció botlásai mögött

Hírszerző információ 2006. március 9. 14:35

Hétfőn Deutsch-Für Tamás Havas Henrik nyomása alatt megtörve szőrmentén elhatárolódott a Demokrata című lap hungarizmusától. A válaszcsapás nem maradt el: a mai lapszámban Bencsik András a földdel teszi egyenlővé a főkommunikátort. Deutsch-Für szerint örvendetes, hogy a jobboldali sajtó bírálja a Fidesz vezetőit.

Deutsch-Für Tamás hétfőn a TV2 Mokka című műsorában azt találta mondani, hogy Pásztor Tiborhoz hasonlóan a Demokrata című lapnak, sőt a Magyar Nemzetnek és a Hír TV-nek sem kellene zsidóznia. A Demokratáról név szerint is megemlékezett, felhívta a nézők figyelmét arra, hogy a hetilap egyik különösen botrányos megnyilvánulása után maga Kövér László volt az a magyar politikus, aki közölte: többé nem nyilatkozik Bencsik András közlönyének.

Gyurcsány nem mutat be, Kövér nem bojkottál

A Demokrata ezen a héten nagyinterjút közöl a hetilapot Deutsch-Für szerint bojkottáló Kövér Lászlóval, a címlapján is szerepeltetve a Fidesz választmányi elnökét. A hét eseményeit összefoglaló rovatában háromnegyed oldalt szentel a népszerű főkommunikátor elmúlt heti tevékenységének.

Puccsista? Deutsch-Für Tamás (Fotó: amcham.hu)

Közli Havas és Deutsch-Für Mokka-beli beszélgetésének befejező részét (amelyben a Kövér Demokrata-bojkottjára vonatkozó állítás is szerepel); alatta pedig – a hetilaptól merőben szokatlanul – „Gyurcsány nem mutogatott” címmel a miniszterelnököt védi meg Deutsch-Für múlt heti „Magyarország bekaphatja” vádjával szemben.

Vezénylő Tábornok Úr

Deutsch-Für kivégzését azonban Bencsik főszerkesztő személyesen végezte el a hetilap vezércikkében, amelyben Orbán Viktorhoz, a polgári erők „Vezénylő Tábornok Urához”, illetve „hadseregtábornokához” intézett nyílt levelében kikelt „a polgári erők néhány idiótája” az utóbbi hetekben folytatott ámokfutása ellen.

Bencsik a Magyar Vizsla kefelenyomatának a Szentkirályi utcai Fidesz-székházból történt, eredménytelenül letagadott elfaxolásától a múlt héten paranoid képzelődései áldozatául esett Simicska Lajos hisztériáján keresztül az MSZP-kampányanyagokat „ellopkodó Fidesz-alkalmazottak” ténykedéséig sorolja az elmúlt hetek botlásait, végül felteszi a kérdést:

„Miért van az, hogy egyre több emberben alakul ki az a gyanú, hogy ennyi észbontó baklövés már nem lehet véletlen? Hogy valakik belülről puccsal akarják önt megbuktatni: inkább ne nyerjen. Mi a vád ön ellen? Hogy túl nemzeti?”

A Hírszerző érdeklődésére Deutsch-Für Tamás természetesnek nevezte, hogy a jobboldali sajtó bírálja tevékenységét.

Puccsista Ön szerint Deutsch-Für Tamás? Szavazzon!

Comments are closed.