Forrás: NOL

Hírösszefoglalónk, 2005. augusztus 29. 00:00

Korrupció miatt vádat emeltek Ariel Saron izraeli kormányfő legidősebb fia ellen. Omri Saronnak azt róják fel, hogy fiktív cégeket hozott létre, elrejtendő azokat a törvénytelen, közel 1,5 millió dollárra rúgó pénzeket, amelyeket apja 1999-ben a Likud elnökségéért indított kampánya során kapott, és amelynek elnyerése után miniszterelnök-jelölt lett. A vádpontok között szerepel a választási törvények megsértése, továbbá hamis tanúzás, csalás és okirat-hamisítás.

Ariel Saront már többször megtámadták gyanús kampányfinanszírozási és ingatlanügyletek miatt, de eddig sikerült elkerülnie, hogy perbe fogják.

Eközben az izraeli kormány jóváhagyta a Gázai övezet nyugati határszakasza egyiptomi őrzéséről kötött megállapodást. Ennek értelmében a 750 fős egyiptomi egység feladata lesz annak megakadályozása, hogy palesztin szélsőségesek fegyvereket és robbanóanyagokat csempésszenek be a Gázai övezetbe. – jelentette az MTI.

Egy teljes palesztin falu lakosságát telepítik át Izraelbe a Gázai övezetből. Dahanija több mint 200 lakóját – palesztinokat és beduinokat – azzal vádolják más palesztinok, hogy „együttműködtek” az izraeli megszállókkal. A dahanijaiak az izraeli állampolgárság mellett ugyanazokat az anyagi juttatásokat kapják, mint a Gázai övezetből kitelepített izraeliek. (Reuters)

Comments are closed.