Forrás: RTL Klub

Tudósokat, orvosokat, művészeket, újságírókat és a szakmájukban kiemelkedően teljesítőket tüntetett ki a köztársasági elnök az államalapítás ünnepén. Sólyom László a parlamentben adta át az elismeréseket szombat délután.

Darvas Iván kétszeres Kossuth-díjas színművész, életpályája elismeréseként Nagykeresztet vehetett át az államfőtől. A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetéssel művészi, valamint pedagógiai tevékenységét ismerték el Makk Károly filmrendezőnek.

Hasonló elismerésben részesült az ugyancsak rendező Mészáros Márta és Tarr Béla, valamint Sebestyén Márta népdalénekes. Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman szakmai-közéleti munkásságáért, Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója az integrálódás elősegítéséért vehette át a díjat. Prékoper András matematikus és Mészáros Ernő fizikus pedig kutatói munkásságukkal érdemelték ki az elismerést.

Középkeresztet kapott még többek között Béndek József, a határőrség országos parancsnoka, Babos Gyula gitárművész, Vágó István újságíró és műsorvezető, valamint Kicsiny Balázs festő- és szobrászművész is.

Tisztikeresztet Hoffmann Imre tűzoltó dandártábornok vehetett át, míg lovagkeresztet több színész, köztük Csányi Sándor és Hegyi Barbara kapott. Geszti Péter szövegíró és Lerch István zeneszerző is ebben a kitüntetésben részesült. Előbbi sokoldalú munkásságáért, utobbi pedig sokrétű előadóművészi és zeneszerzői tevékenységéért.

Lovagkereszttel jutalmazták Váradi Gyula ezredest, a Győri katonai Ügyészség ügyészségvezetőjét és dr Orgován György orvos ezredest is.

Makk Károlyt – a Független Hírügynökségnek adott nyilatkozata szerint – korára figyelmezteti a díj, és további ambíciót, inspirációt is ad a folytatáshoz. Hegyi Barbara színművésznőnek megerősítést jelent az elismerés, de a mindennapjait nem határozza meg, hiszen a napi munkában nem erre, hanem a megoldandó problémákra gondol. Zoltai Gusztáv mindenkinek, még bírálóinak is köszöni az elismerért, ami személyén keresztül az egész közösség megbecsülését jelenti számára.

Képek: http://www.keh.hu

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51