Forrás: hirszerzo.hu

2005. augusztus 10. 16:03

Nem kevesebb, mint 10 ezer dollár (2 millió forint) a kikiáltási ára annak a kötszerdarabnak, amit állítólag Ariel Saron, Izrael jelenlegi miniszterelnöke viselt 1973-ban a kippúri háborúban kapott fejsebén. A becses darabot egy internetes oldalon bocsátotta árverésre a tulajdonos.

Ariel Saron 1973 októberében tábornoki rangban egy hadosztályt vezetett a Szuezi-csatorna mentén, az Egyiptom ellen vívott háborúban. A harcok során fejsebet kapott, ám hősiesen ragaszkodott ahhoz, hogy sebesülten is a frontvonalon maradhasson az utolsó pillanatig. Felettesei parancsa ellenére Saron átkelt a csatornán és Izrael javára fordította a háború állását azzal, hogy legyőzte a harmadik egyiptomi hadsereget, aki már megvetette a lábát a Sínai-félszigeten. A diadalmas tábornok fotója, amelyen véres kötéssel a fején, harci egyenruhában látható, bejárta akkor az egész világot.

A fejkötés áruba bocsátója nem kívánta felfedni kilétét. Mindössze annyit árult el, hogy édesapja annak idején Saron közvetlen környezetéhez tartozott, és ő őrizte meg a véres ereklyét egy szekrény mélyén. A furcsaság csak az, hogy az eBay internetes oldalon, az árverési cikkhez mellékelt fényképen semmilyen vérnyom nem látható.

A Shake rovat híreit a Spicy Press Hírügynökség szolgáltatja.

Comments are closed.