Forrás: Magyar Hírlap

Szóról szóra

„Mi lehet mögötte, nem tudom, de a félelmeimet sikerült felkelteni. Abban az országban, amikor olyan helyzetet teremtenek, hogy bizonyos genetikai tanácsokat adnak, és olyan dolgokat vetnek fel, amik összefüggenek ezzel, mert minden mindennel összefügg, akkor énbennem bizony elindulnak más gondolatok is.” (Sas József, Nap-kelte, augusztus 2.)

Gondoljunk csak bele, alig néhány nap telik el Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde óta, és a Fővárosi Főügyészség máris vádat emel a Mikroszkóp Színpad népszerű vezetője ellen. A vád „S. József ellen folytatólagosan elkövetett társadalombiztosítási csalás, adócsalás és magánokirat-hamisítás”, de ez persze csak a hivatalos megfogalmazás, hiszen valójában tudjuk, hogy S. Józsefet nem pár millió forint miatt üldözik, hanem azért – mondjuk ki nyíltan -, mert zsidó. Az ügyészség persze azt hajtogatja, hogy kizárólag a Btk.-ból indul ki, de pontosan ismerjük az olyan kódolt szavak jelentését, mint például tényállás, tudjuk, milyenek ezek az antiszemiták, pont olyanok, mint Sas, amikor azt mondja, dehogy célzott ő a tusnádfürdői beszédre. Hát persze, hogy nem, rossz az, aki rosszra gondol, érezze magát találva Czeizel Endre és a választható nemű harmadik gyerek.

És ráadásul mindez abban a kiélezett helyzetben történik, amikor újabb baloldali erő készül rárontani a magyarra. A Dolgozók Magyarországi Pártjának (micsoda névválasztás, micsoda emlékek: Magyar Dolgozók Pártja, Rákosi) első sajtótájékoztatóján Balog Irma elnök kijelentette, hogy jövőre szeretnék átlépni az ötszázalékos parlamenti küszöböt, de „a legcsodálatosabb az lenne, ha megnyernénk a választásokat”. Hiába, ebben az országban tényleg minden mindennel összefügg.

Természetesen nem tudni, vajon Sas József követett-e el bűncselekményt, ráadásul ártatlanság vélelme stb., szóval nagyon könnyen lehet, hogy neki és ügyvédjének igaza van, és akkor majd felmenti a bíróság, lehetővé téve ezzel, hogy sok felhőtlen percet szerezzen a közvélemény-kutatások után valami vidámabbra vágyó szocialista szavazóbázis tagjainak. Az viszont egészen biztos, hogy az ilyen kijelentésekkel kizárólag az antiszemitáknak használ, akik erre hivatkozva minden más – valóban antiszemita – jelenséget kacagva söpörhetnek le az asztalról.

Sztankóczy András főmunkatárs

Comments are closed.