Forrás: Népszava

Tanulságos a különbség a Fidesz magatartásában, saját otrombaságaik, nem ritkán a bűntettek határmezsgyéjén dülöngélő tetteik kritikátlan kezelésében, s harsány purifikátori buzgalmukban, amivel politikai riválisaik legjelentéktelenebb botlásait támadják, gúnyolják, kipellengérezik.

Néhány példa.

Hogy csak a legfrisebbet vegyük, Sas József színész – állítólag – adócsalást követett el. A bizonyos esetekben feltűnő gyorsan eljáró ügyészség máris vádat emelt Sas ellen, s mivel a Fidesz meg a hozzájuk tapadt (bér)tollnokok az említett színművészt a baloldal táborába tartozónak tekintik, máris befejett tényként kezelik, hogy „kommenista csaló, bűnöző”.Emlékszünk rá, hogy Várhegyi Attila kulturális államtitkár, Fidesz vezetőségi tag, akit több száz milliós csalással, sikkasztással gyanúsítottak, vidáman ült bársonyszékében az egész per alatt, mígnem jogerősen el nem ítélték. Akkor kegyeskedett államtitkárságáról lemondani, de arra nem gondolt, hogy illene lemondani elítélt köztörvényesként parlamenti mandátumáról is.

Ha csak felmerül a gyanú – , többnyire nem alaptalanul,- hogy a Fidesz háza táján valakik kétértelmű idegengyűlölő vagy antiszemita megjegyzést tett, a válasz az, hogy „kommunista rágalom” vagy lekicsinylő vállrándítás, hogy már megint rágják a balliberális hazaárulók a gumicsontot. Mit nekik az, hogy az Egyesült Államok volt nagykövet asszonya megdöbbenve tette szóvá egy, a Tudomános Akadémián tartott előadásában, hogy számos diplomáciai posztot töltött be, de a kódolt és nyílt antiszemitizmus olyan aggasztó jeleivel, mint Magyarországon eddig még nem találkozott.

Most holmi kőbányákról,tokaji borházakról, Kaya Ibrahimokról ne essék szó. A makulátlan Fidesz és Orbán Viktor háza táján ezek a piacgazdaság normális menetéhez tartoznak. Viszont ha egy falusi MSZP szervezet irodájábantízezer forint nagyságrendű -rendellenességet talál egy ÁSZ-vizsgálat, akkor azonnal számlagyárról, frankhamisítás méretű csalásról beszélnek a Fidesz interpelláló képviselői és a kicsit sem elfogult Vasárnapi Újság meg a Magyar Nemzet. Újabban azt találták ki, hogy mivel a kormány használva az Internet és SMS lehetőségeit, olyan közérdekű ügyekben tudakozódik az állampolgároktól, mint hogy tartsák fenn a zéró toleranciát a gépkocsivezetők szeszfogyasztásával kapcsolatban vagy minimális szeszfogyasztást engedjenek meg, a Fidesz azonnal az ombudsmanhoz rohan, hogy illegális adatgyűjtés történik.Arról nem esik szó, hogy nemzeti petíciók, „az emberek választanak köztársasági elnököt” elnevezésű aláírásgyűjtő kampányok az ombudsman által is adatvédelmi szempontból nagyon is aggályosak. De hát kellenek a lehetséges új szavazók adatai a 2006-os kampány előkészítéséhez.

A Fidesz, már megszokhattuk ezt, mindent kettős mércével mér. Ami náluk történik, az rendben van, sőt, mi több, kimondottan jó az országnak, a balliberális oldal viszont, amelyik mint tudjuk, csupa hazaárulóból áll és „ráront az országra” szélhámos, hazug banda. Aki nem hiszi – hogy a régi, Rákosi idők viccét aktualizáljuk -, annak (mármint a Fidesz) -„majd utána nézünk”.

Szász István

Szász István

Comments are closed.