Forrás: Stop!

A szélsőséges tüntetők 20 kilométerre lehorgonyoztak a Gázai övezettől Időpont: 2005-08-04 10:07:27

Több ezer zsidó szélsőséges felfüggesztette a Gázai övezetbe tartó menetét szerda éjszaka miután az izraeli biztonsági erők elzárták előlük az utat, és így elejét vegyék a felvonulók kísérletének, hogy, tiltakozásul a gázai zsidó telepek kiürítése ellen, behatoljanak a területre.

A tiltakozók a dél-izraeli Ofakimból indultak el az övezet felé, de a rendőrök és katonák elállták útjukat, ezért a szélsőségesek visszatértek a városba. A kolóniák vezetői közölték: egyelőre maradnak, és majd később döntenek arról, hogy mitévők legyenek. Ariel Saron izraeli miniszterelnök kormányának tervei szerint augusztus 17-től kezdődően felszámolnak 21 gázai zsidó kolóniát- írja a NOl az MTI alapján.

Ofakim 20 kilométerre van a Gázai övezet határától. A menetelők nagy része a legnagyobb gázai zsidó telep, Gus Katif narancssárga zászlajába öltözött és vallásos dalokat énekelt. A nagy erőkkel kivonult biztonsági erők láttán azonban inkább visszafordultak, de a tiltakozók egyik vezetőjének közlése szerint nem adják fel mozgalmukat.

Stop!

Comments are closed.