Forrás: Népszava

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vasárnap külön-külön interjúban fejtette ki véleményét a köztelevízió egyik műsorában aktuális kérdésekről. A kormányfő kijelentette: Magyarországon a baloldali és a jobboldali pártok együttműködésre vannak kényszerítve. Vihart kavart tusnádfürdői beszéde kapcsán arra a kérdésre, miszerint Orbán magát antiszemitának tartja-e a Fidesz elnöke a műsorban azt felelte: nem hinné.

Külön-külön interjúban fejtette ki véleményét aktuális témákról Gyurcsány Ferenc kormányfő és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a közszolgálati televízió vasárnap esti műsorában. A miniszterelnök – a vele még pénteken készített interjúban – kijelentette, hogy Magyarországon a baloldali és a jobboldali pártok együttműködésre vannak kényszerítve, a versengés, a pártok rivalizálása ezt az együttműködést egészíti ki. Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére utalva a miniszterelnök azt mondta: szerinte ma Magyarországon nemzeti pártok vannak abban az értelemben, hogy valamennyien a nemzet felemelkedését akarják.

Vihart kavart tusnádfürdői beszédét magyarázva Orbán Viktor arra a kérdésre, miszerint magát antiszemitának tartja-e azt felelte: nem hinné. Hozzátette, néhány hete például Izraelben járt. Mint mondta, egy demokrata soha nem lehet antiszemita, amit Tusnádfürdőn mondott, azt csak az értette így félre, aki félre akarta érteni. Szerinte beszédének üzenete az volt: bíznak abban, hogy Magyarországon lesz teljes nemzeti összefogás, s a baloldal is készen áll erre, reményei szerint. Orbán Viktor kitért arra, hogy bár Magyarországon mindenki szereti politikai, ideológiai kérdésnek tekinteni a kettős állampolgárságot, az összetartozást, de ez gazdasági kérdés, az összetartozás meg a nagyobb gazdasági övezet a határon belüli magyaroknak érdeke.

NÉPSZAVA Online

Comments are closed.