Forrás: Erec

Az Európai Zsidó Kongresszus egyhangúlag megerősítette Zoltai Gusztávnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) ügyvezető igazgatójának tagságát a szervezet tizenöt fős végrehajtó bizottságában.

A régió legnagyobb zsidó közösségét képviselő magyar küldöttség tagjaiként a MAZSIHISZ részéről Zoltai Gusztáv mellett Ledniczky András megbízott elnök és Feldmájer Péter alelnök vett részt a közgyűlésen.

A szervezet új elnöke a francia zsidóság képviseletében Pierre Besnainou lett, akit a bizottsági ülésen Ledniczky András üdvözölt a kongresszus nevében. Feldmájer Pétert az új alapszabályt kidolgozó bizottság tagjává választották.

A párizsi székhelyű Európai Zsidó Kongresszus – amely tagja a Világ Zsidó Kongresszusnak – 38 nemzet, az Európai Unió valamennyi országa és az EU-n kívüli kelet-európai országok zsidó közösségeit tömöríti magába, s ez közel 2 és fél millió európai zsidót jelent. Célja az európai integrációban való részvétel és a zsidó közösségek erejének egyesítése a demokráciák támogatására az etika, az emlékezet és a szolidaritás Európájának létrehozásáért. A civil szervezetként működő kongresszus az európai politikai szervezetekkel – elsősorban az Európai Parlamenttel és az Európai Bizottsággal – együttműködve támogatja az izraeliek és palesztinok közötti tartós béke megteremtését, a kelet-európai demokratikus átalakulást, valamint a terrorizmus ellen, az emberi jogokért és a rasszizmus ellen folytatott harcot az egész kontinensen.

BPI-info

Comments are closed.