Forrás: Index

Külön rákérdezett Ariel Saron izraeli kormányfő a budapesti Kozma utcai zsidó temetőben elkövetett sírrongálást követő fejleményekre csütörtökön Párizsban, ahol találkozott az Európai Zsidó Kongresszus végrehajtó bizottságának a tagjaival, köztük Zoltai Gusztávval, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatójával.

Amint arról a Mazsihisz ügyvezető igazgatója beszámolt, az izraeli kormányfő kérdéseket tett fel minden országról. „A magyarországi zsidóság helyzetéről is kérdezett, s tájékozottságára jellemző, hogy rákérdezett, hogy áll a nyomozás a temetők ügyében” – mondta Zoltai Gusztáv, utalva a budapesti Kozma utcai zsidó temetőben június közepén elkövetett sírrongálásokra.

A sírkertben ismeretlenek közel 130 sírt dúltak föl. „Ezt az eseményt annak idején az izraeli sajtó a gázai eseményeket megelőző oldalon közölte” – fűzte hozzá a Mazsihisz első embere. Külön rákérdezett Ariel Saron izraeli kormányfő a budapesti Kozma utcai zsidó temetőben elkövetett sírrongálást követő fejleményekre csütörtökön Párizsban, ahol találkozott az Európai Zsidó Kongresszus végrehajtó bizottságának a tagjaival, köztük Zoltai Gusztávval, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatójával.

Comments are closed.