Forrás: NOL

N. Kósa Judit, 2005. május 13. 00:00

Továbbra sem tudni, ki rendezheti meg a ferencvárosi Páva utcában álló Holokauszt Emlékközpont új állandó kiállítását. A Közbeszerzési Döntőbizottság részben helyt adott ugyanis a vesztes pályázó jogorvoslati kérelmének, és bár új tender kiírására nem kötelezte a Magyar Nemzeti Múzeumot, akár az is elképzelhető, hogy módosul a végeredmény.

A Nemzeti Múzeum tenderén két pályázó, a Rajk László tervét megvalósítani készülő Mafilm Szcenika és a Trifolium Kft. vezette cégcsoport indult. A közbeszerzési bizottság a Trifoliumot hozta ki győztesnek, de a Mafilm Szcenika azonnal megtámadta a döntést. A döntőbizottság végül a tucatnyiból két pontban adott helyt a cég jogorvoslati kérelmének. Az egyik a megkövetelt audioguide rendszerrel kapcsolatos: a vesztesnek nem jutott ugyanis a tudomására, hogy a tenderkiíró egy, a kiírásban szereplőtől eltérő műszaki megoldást is elfogad. A másik pont ennél kényesebb: a döntőbizottság elfogadta, hogy a bíráló csoportnak a tagok véleménye mellett egy egységes bírálati jegyzőkönyvet is el kellett volna fogadnia, erre azonban nem került sor. Információink szerint emiatt a tenderkiíróra egymillió forintos büntetést is kiróttak.

A Nemzeti Múzeum tájékoztatása szerint később hoznak döntést a további lépésekről. Lapunk viszont úgy értesült: tíz napon belül szerződést kellene kötni a nyertes pályázóval. Az eddig másfél hónapos csúszás a tervezett októberi megnyitót is veszélybe sodorhatja.

Comments are closed.