Forrás: RTL Klub

A 2002-es kormányváltás óta 11 olyan perben hoztak jogerős ítéletet a bíróságok, amelyeket egymás ellen indítottak a politikusok. Leginkább nem vagyoni kártérítés és személyiségi jogok megsértése miatt indulnak az eljárások, amelyek során még pénzt is kasszíroznak egymáson a pereskedő honatyák.

A képviselők nem csak a parlamentben, hanem a bíróságokon is csatát vívnak egymással. Változó sikerrel. A választás óta jogerőre emelkedett bírósági ítéletek szerint hat szocialista, négy fideszes képviselő, valamint a MIÉP elnöke maradt alul a pereskedésekben.

Áder János, Orbán Viktor és Kövér László, Répássy Róbert is pertvesztes volt, a másik oldalon pedig Szanyi Tibor, Keller László, Gál J. Zoltán Juhász Ferenc, Kovács László és Katona Béla veszített. Legtöbb esetben a jóhírnév megsértése miatt indítanak pert a képviselők egymás ellen, ugyanis így legalább a polgári peres eljárásban küzdhetnek igazukért.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Pokorni Zoltánnal és Szíjjártó Péterrel még csak elsőfokon vívott meg sikerrel, viszont Magyar Bálint már jogerősen nyert pert Áder Jánossal szemben, aki alaptalanul állította a miniszter lakáscseréje után, hogy Magyar Bálintnak ingatlan-panamája volt. Elutasították Kövér Lászlónak azt a keresetét, amit Tóth Károly szocialista képviselő ellen indított az emlékezetes akasztásról szóló ügyben.

Keller László volt államtitkárnak 900 ezer forintja bánta, hogy azt mondta: Demeter Ervin apja a hungarista mozgalom tagja. Demter Ervin jogerősen nyert pert Gál J. Zoltán ellen. Kovács László volt külügyminiszter pedig a legfőbb ügyésszel szemben maradt alul, amiért alaptalanul azt mondta, hogy az ügyészség nem bűnüldözést folytat, hanem bűnpártolást. Juhász Ferenc Orbán Viktorral szemben veszített. A Fidesz elnöke azért nyert ellene, mert a miniszter antiszemitának nevezte Orbán Viktort.

Comments are closed.