Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. április 21. 00:00

Szombaton döntés az új cseh koalícióról

Jirí Paroubek jelenlegi régiófejlesztési minisztert jelölte a prágai kormányfői posztra a cseh szocdemek (CSSD) elnöksége. Azután döntöttek így, hogy a korábban felkért Jan Kohout, Csehország EU-nagykövete mégsem vállalta a megbízatást. A felújított cseh kormánykoalícióról szombaton dönt végérvényesen a Cseh Szociáldemokrata Párt országos választmánya. (Pozsonyi tudósítónktól)

Izrael a gázai kivonulásra készül

Az izraeli hadsereg megkezdte a nem létfontosságú hadfelszerelés elszállítását a Gázai övezetből, amelyet a nyáron tervez elhagyni. Ariel Saron miniszterelnök azt tervezi, hogy a nyáron kiüríti az övezetben lévő huszonegy zsidó telepet, az őket védő bázisokat és négy másik telepet is a Ciszjordániában lévő 120-ból. Az evakuálást várhatóan július 20-án kezdik. (MTI)

Irán megszakítja az atomtárgyalásokat?

Irán megszakítja a három európai hatalommal folyó nukleáris tárgyalásait, ha tárgyalópartnerei nem fogadják el kompromisszumos javaslatait – jelentette ki az iráni nemzetbiztonsági tanács vezetője. Haszan Rohani közölte, hogy ha nem lesz hamarosan előrelépés a Nagy-Britanniával, Franciaországgal és Németországgal folyó egyeztetésen, akkor országa otthagyja a tárgyalóasztalt. Osztva Washington gyanúját, hogy Irán atomfegyver előállítására törekszik, az EU-trojka politikai és gazdasági együttműködést ajánl a közép-keleti országnak – cserébe azért, hogy hagyjon fel urándúsító programjával. (MTI)

Comments are closed.