Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. április 9. 00:00

Mádl Ferenc könyvet fogad örökbe

A négyszáznegyvennégy éve folyamatosan működő Egyetemi Könyvtár újonnan kialakított XVI-XVIII. századi gyűjteménye megújulva várja a látogatókat. Április 14-én, a rendezvény- és konferenciaterem megnyitásával egy időben az Egyetemi Könyvtár elindítja könyv-örökbefogadási programját is: az első könyvet dr. Mádl Ferenc köztársasági elnök, akadémikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának professzora fogadja örökbe. A többfunkciós kulturális rendezvényteremmé átalakított Díszteremben elsőként az Egyetem közgyűjteményeiben megtalálható, Mohács előtt keletkezett oklevelekből válogatott kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők. (Munkatársunktól)

Színészrelikviák árverése

Honthy Hanna gobelin retikülje és elefántcsont kesztyűtágítója, Latabár Kálmán cvikkere és monoklija, Karády Katalin szipkája, Kiss Manyi kabalái, Kellér Dezső kalapja és csokornyakkendője, Latinovits Zoltán faperselye, Richard Burton whiskys flaskája, Liza Minnelli és Barbra Streisand púderkompaktja, rúzsai, Bernstein karmesteri pálcája – többek között ezek a relikviák szerepelnek a Művészbejáró nevű hely árverésén április 16-án, délután négy órakor a boltban (Budapest, VI., Andrássy út 29.). A színházi múzeummal ötvözött üzletben mai színészek tárgyai is kalapács alá kerülnek, mint például Rudolf Péter királyi koronája az Országalma című előadásból, Ullmann Mónika első fellépő ruhája, amelyben az Írtam a bátyámnak egy dalt című slágert énekelte. A bevételek egy részét az Ódry Színészotthonnak ajánlják fel. (Sz. K.)

Megemlékezés a holokauszt emlékközpontban

A holokauszt áldozatainak emléknapján, április 16-án tartandó egész napos rendezvényen mécsest gyújtanak, elhelyezik az emlékezés kövét és felolvassák az áldozatok nevét a holokauszt emlékközpontban. (Munkatársunktól)

Comments are closed.