Forrás: NOL

A gázai övezeti zsidó telepesek most első ízben jelezték, hogy készek együttesen átköltözni egy új településre a Földközi-tenger partján fekvő Askelon város közelébe. Az izraeli tömegtájékoztatás a telepesek tanácsának közleményére hivatkozik, amely alapján bejelentették az álláspontjukban történt fordulatot. 

A Jediot Ahronot című tel-avivi újság drámai változásnak nevezte az új helyzetet, miután a telepesek eddig határozottan elutasították Ariel Saron, miniszterelnök kivonulási tervét, sőt kemény ellenállást helyeztek kilátásba. Az új helység felépítése, azonban akár három évig is eltarthat majd, addig a 8000-re becsült telepes, és az őket védő katonákat átmeneti otthonokban szállásolják el. Saron kormányfő júliusban 25 zsidó települést akar kiürítetni a palesztin önkormányzatú területekről. Izraeli katonák őrizetbe vettek négy palesztin rendőrt kedden a ciszjordániai Hebronban; egy hírügynökségi tudósító látta, amint az izraeliek ütlegelték az őrizeteseket.

Izraeli katonai forrásból elmondták, hogy a palesztin rendőrök olyan körzetben járőröztek, ahova számukra egy izraeli-palesztin megállapodás értelmében tilos a belépés.

Comments are closed.