Forrás: antiszemitizmus.hu

„ťNövelni kell az izraeli befolyást a magyar gazdaságbanŤ – hangzott el a magyar és az izraeli külügyminiszter budapesti találkozóján”

– mondja a Hír TV bájos bemondónője, s az ember csak ámul, vajon tényleg ezeket a szavakat használták-e a miniszteri találkozón, vagy a tudósító, netán a hírszerkesztő keze szaladt meg – előítéletei nyomában.

A hír után egy másik:

Orbán Viktort, a magyar ellenzék vezetőjét, izraeli látogatásra hívták meg. Szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot a Fidesz és a Likud között – mondta a műsorvezető kommentárja szerint Orbán Viktor.

Ennek örülhetnénk is, a konzervatív pártok nemzetközi vérkeringésében a magyar jobboldal szélesíti kapcsolatrendszerét. Mind a magyar jobboldal előítéletein, mind a magyar jobboldallal szembeni előítéleteken oldhat a kapcsolat elmélyítése.

A harmadik hír az Ausztráliában élő Zentai Károly kiadatásával foglalkozik, akit a vészkorszak idején elkövetett emberölés gyanújával, kiadatási szerződés keretében, a közeljövőben állítanak magyar bíróság elé. Ezzel ér véget a három hírt csokorba fogó blokk.

S akkor a néző elgondolkodhat:

növelni kell az izraeli befolyást a magyar gazdaságban;

Orbán Viktor, a magyar jobboldal vezetője szorosabbra fűzi kapcsolatait az izraeli testvérpárttal;

magyar bíróság elé állítanak egy idős embert, akit hatvan esztendeje elkövetett bűncselekménnyel vádolnak.

Így, együtt.

S mi pedig elgondolkodhatunk: vajon ez a hírszerkesztés magasiskolája, vagy az első hírben elhangzó állítás miatt, mely nyilvánvalóan „nem „így hangzott el a miniszteri találkozón – mert „befolyásnövelésben ” garantáltan „nem ” egyeznek meg miniszterek -, mindez nem más, mint antiszemitizmus.

A kérdés csak az: kinek az érdekét szolgálja, s mi a célja ezzel a Hír Televíziónak?

*

„”Nem volt titkos, csak nem szóltak róla” – Sábeszdekli Budapest felirattal – „címmel panaszkodik ismét csak a Hír Tv, hogy Szilvan Salom izraeli külügyminiszter magyarországi látogatása során több tárgyalás titkos volt, nem értesítették róla a sajtót. De a Hír Tv meg is találja a magyarázatot, ami természetesen kicsit összeesküvés-elmélet ízű:

„Már az elején pontosítanék. Találóbb megfogalmazás lenne, hogy hazánkban járt több tucat izraeli üzletember, akik hozták magukkal a külügyminisztert is. Erősítésképpen. Kedden a repülőtérről Kiss Péter kancelláriaminiszterhez mentek. Nyilván csak azért, hogy a régi szép emlékeket felelevenítsék egy kávé mellett. „

Vagyis a zsidó/izraeli karvalytőke összefogott a nemzetvesztő kozmopolita vezetéssel, és annak reprezentánsával, Kiss Péterrel.

„Nem, a találkozó nem volt titkos, akárki elmehetett a sajtótájékoztatóra. Csak éppen elfelejtettek szólni róla a sajtónak. Az MTI, bár nem közölte, azért mégis ott volt. A kiadott néhány sor szerint hazánk a jövőben (is) mindent megtesz, hogy még több izraeli tőkét csábítson az országba. Márpedig a tőke az csábul. Shalom külügyminiszter úr egy órával később meg is jegyzi: „Izraeli üzletemberek egy rendkívül befolyásos csoportjával érkeztem, akik rengeteg pénzt fognak befektetni Magyarországon.” Nem „szeretnének”, hanem „fognak”. Pont. „

Újabb bizonyíték a zsidó tőke erőszakosságáról. A jegyzet írójának eszébe sem jut, hogy a „szeretne” fázison azért vannak túl, mert már aláírtak bizonyos megállapodásokat, és mindezt hosszas tárgyalások következményeként, nem pedig úgy, hogy rákényszerítették a magyar felet.

„Félreértés ne essék, valahányszor hazánkba látogat egy mérvadó külföldi politikus, üzletemberek hada követi, hátha valami csurran-cseppen a beruházásokból. De ennek a kijelentésnek itt nagyjából politikai nyelven annyi a magyar változata, hogy „Sziasztok, hoztunk nagyon sok pénzt, megvettünk dolgokat, és most hazamegyünk.””

Így kerek az antiszemita világkép: a zsidók megvették az országot.

Comments are closed.