Forrás: Klubrádió

A Sunday Times az írta, hogy a szárazföldi és légitámadás titkos terveit már kidolgozták arra az esetre, ha diplomáciai módszerekkel nem sikerül leállítani az iráni nukleáris fejlesztési. A vezető vasárnapi brit lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozó értesülése szerint Ariel Saron izraeli miniszterelnök belső kabinetje már a múlt hónapban megadta „előzetes hozzájárulását” a támadáshoz.Az izraeli hadsereg a Negev sivatagban felépítette az egyik iráni hasadóanyag-dúsító mását, és azon gyakorolja az eredeti létesítmény lerombolását.

A cikk szerint az izraeliek a tervet egyeztették amerikai kormányilletékesekkel, akik feltételesen jelezték, hogy nem állnának az izraeli akció útjába, ha az iráni atomprogram leállítását célzó minden nemzetközi próbálkozás kudarcot vall.

Irán – saját állítása szerint – kizárólag békés célú nukleáris programot folytat, izraeli és amerikai hírszerzési illetékeseknek azonban, akik az elmúlt hetekben megosztották egymással értesüléseiket, meggyőződésük, hogy Teherán atomfegyver előállítására készül – áll a The Sunday Times-ban.

Comments are closed.