Forrás: NOL

Bencsik bocsánatot kért Gyárfástól

Hírek röviden

Munkatársunktól, 2005. február 28. 00:00

Bencsik bocsánatot kért Gyárfástól

A Magyar Demokrata című lap főszerkesztője, Bencsik András, illetve egyik újságírója, Bándy Péter tegnap az Országos Sajtószolgálat útján elnézést kért Gyárfás Tamástól: ‘A Magyar Demokrata hetilap a 2005. február 24-én megjelent számában a Megvan Fenyő gyilkosa című cikkében szándékainkkal ellentétben sajnálatosan azt a hamis látszatot keltette, mintha Gyárfás Tamásnak, a Nap TV elnökének bármi köze lenne Fenyő János meggyilkolásához. Ezért nyilvánosan bocsánatot kérünk és kijelentjük, hogy mindazon állításainkat, amelyek a hamis látszat keltésére alkalmasak lehettek, visszavonjuk. Őszintén sajnáljuk, hogy Gyárfás Tamás jó hírének és személyes megbecsülésének ezzel a közléssel ártottunk.’ Lapunk megkérdezte Gyárfást, hogy eláll-e a jogi képviselője által korábban bejelentett pertől. A Nap TV producerét nem értük el telefonon. (Hírösszefoglalónk)

OGY: politikai nyilatkozat a roma holokausztról

Várhatóan politikai nyilatkozat elfogadásával követik meg a magyar cigányságot az elszenvedett meghurcoltatások és áldozatok miatt a képviselők az Országgyűlés mai ülésén. A Ház határozatot hoz a NATO iraki kiképző- missziójával kapcsolatosan is. Eszerint katonáink őrzés-védelmi, járőrözési, kiképzési és összekötői feladataikat 2006. szeptember 30-ig láthatják el. (MTI)

Herényi ‘júdáspénzről’ beszél

Az MDF szerint a korábbi folyamatok szerves folytatása, hogy Orbán Viktor részt vett a fórumból kizárt képviselők által megalakított Nemzeti Fórum lakiteleki tanácskozásán a múlt héten. A Fidesz elnöke pénteken négy órán keresztül tanácskozott a Lezsák Sándor nevével fémjelzett csoporttal. A hét végén Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője azt mondta: a legújabb kori magyar parlamentarizmus történetében új fejezet nyílt, az MDF-ből kizárt képviselők ugyanis bizottsági elnöki és alelnöki pozíciókat tölthetnek be ‘a Fidesz kontójára’. ‘Ezt nevezhetjük akár júdáspénznek is’ – mondta Herényi. (Munkatársunktól)

Szijjártó Fidelitas-elnök

Szijjártó Pétert választotta a Fidelitas elnökévé a politikai ifjúsági szervezet rendkívüli tisztújító kongresszusa vasárnap Győrött. A tisztújító kongresszusra azért került sor, mert Gyürk András, a szervezet eddigi elnöke európai parlamenti képviselői mandátumot szerzett, ezért megvált Fidelitas-beli tisztségétől. (MTI)

Munkácsy-kiállítás nyílik a Nemzeti Galériában

Munkácsy a nagyvilágban címmel a művésznek a világban szétszóródva fellelhető festményeiből ad válogatást a Magyar Nemzeti Galéria március 24-én megnyíló új időszaki kiállításán. A bemutatón felvonultatott alkotások kétharmadát külföldi közgyűjteményekből és magángyűjtőktől kölcsönzik. A július végéig látható tárlat több mint száz festmény mellett grafikai műveket, írásos dokumentumokat és Munkácsy-ereklyéket is felvonultat. (MTI)

Népszabadság Rt. * Impresszum * Hirdetési lehetőségek * Előfizetés * Regisztráció * Hírlevél * Adatvedelem * Akciók * Lap tetejére * ©

Comments are closed.