Forrás: NOL

Csurka majd rendet vág

A régi-új pártelnök szerint nincs összefüggés a lemondások közt

Ny. M., 2005. február 28. 00:00

Ellenfél nélkülKép: móricz simonMegint Csurka István a MIÉP elnöke. A fejekben rendet tenne, tévéket bezáratna, pártját a parlamentbe vinné. Legszívesebben.

Rendcsinálást ígér a tömegtájékoztatásban, a kultúrában és a fejekben a MIÉP újraválasztott elnöke. Csurka Istvánt a párt országos gyűlése szombaton mintegy kilencven százalékos többséggel választotta meg újabb két évre az újpesti Ady Endre Művelődési Házban.

Virsliillat, dohos szocreál bútorok, megkopott Bocskai-menték kavalkádja jellemezte a MIÉP szombati gyűlését. Nem tartott sokáig, mert a küldöttek átmentek a Kossuth térre a tüntető gazdákhoz. Így gyorsított ütemben választották meg az elnököt, aki sietve vázolta (régi-új) programját. Az ország eladósodását megállítaná, a külföldi cégeket megadóztatná, a privatizációt felülvizsgálná. A zömmel idősebb közönség újra hallhatta Csurkától: az idegenszívűeké a hatalom; és ez nem rasszizmus vagy antiszemitizmus kérdése, hanem szociológiai tény, de “rend lesz itten”.

A rendteremtésre Csurkának a média terén is hasonlóak az indítékai. A televíziók lopnak is, hülyítenek is, ez utóbbi tevékenységüket ráadásul “gyilkos módon” űzik. S ha már itt tartunk: ha Goebbels élne, be kellene íratni az MTV vezetőinek tanfolyamára, mert “ez az igazi félrevezető technika” – véli a szélsőjobboldali pártvezér. A megoldás: “egyes” közszolgálati és kereskedelmi televíziók bezáratása. “De nem úgy, hogy fejbe vágjuk őket, ahogy talán megérdemelnék, hanem törvényes úton”. Ehhez előbb be kell jutni a parlamentbe, amit Csurka élete legnagyobb feladatának nevezett.

Az, hogy felerősödött a párt belső eróziója, hogy sorra mondanak le a régióvezetők és elnökségi tagok, Csurka szerint nem valamiféle folyamat; minden lemondásnak megvolt a maga oka, köztük összefüggés nincs. Hogy akkor a lemondók miért akarnak mozgalmat indítani, annak okát a pártelnök nem tudta megmondani.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.