Forrás: NOL

Röviden

Munkatársunktól, 2005. február 26. 00:00

Vizsgálódás  az afganisztáni misszióról

Az Országgyűlés honvédelmi bizottsága is tájékozódni szeretne az afganisztáni misszióval kapcsolatos panaszokról, ezért a honvédelmi miniszter által elrendelt vizsgálat lezárultával akár soron kívüli ülést tartana – közölte Keleti György, a testület szocialista elnöke. (MTI)

Az AB-hez fordul a Tilos

A Fővárosi Ítélőtábla döntését végrehajtva mától 25 napra “eltűnik” az éterből és az internetről a Tilos Rádió adása. A médium vezetői közölték: az Alkotmánybírósághoz fordulnak, mert az elkövetett jogsértés súlya nincs arányban annak szankciójával. (MTI)

Paksi kérés

A Paksi Atomerőmű Rt. tegnap benyújtotta az atomerőmű 2-es blokkjában 2003-ban bekövetkezett üzemzavar során megsérült fűtőelemek eltávolításához szükséges – a szakhatósági hozzájárulásokat is tartalmazó – elvi engedélykérelmét az Országos Atomenergia Hivatalhoz. A kétezer oldalas kérelem fogadására a hatóság önálló munkacsoportot hozott létre. (Ö. Z.)

Uniós jogszabályok a Magyar Közlönyben

Az európai uniós tagállamok közlönykiadói közül elsőként a Magyar Hivatalos Közlönykiadó kötött licencszerződést az EU luxemburgi kiadójával, s ennek alapján a közlönykiadó szabadon terjesztheti hazánkban az unió hivatalos lapjában megjelent jogszabályokat. (Népszabadság)

Fellebbeznek a kéményseprők

Jogi úton támadja meg 43 szombathelyi kéményseprő a Vas Megyei Közgyűlés döntését, amely szerint nem ők, hanem két magánszemély vásárolhatja meg a Vas Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft.-t – jelentette be tegnap Szombathelyen Pék Ciprián, a dolgozók képviselője. (Tudósítónktól)

Az MDF is csökkentené a távhő árát

Az MDF azt javasolja a gazdasági miniszternek, hogy csökkentse a távhőszolgáltatók által felhasznált gáz árát olyan mértékben, hogy a távhő ára ne legyen magasabb, mint a kisfogyasztók által felhasznált hő költsége – jelentette be tegnap Katona Kálmán, az MDF országos választmányának elnöke. (MTI)

Izraeli meghívás Orbánnak

Orbán Viktor pénteken a Fidesz Szentkirályi utcai székházában megbeszélést folytatott David Admonttal, Izrael budapesti nagykövetével. A konzultáción a nagykövet megerősítette: várják Orbán Viktort Izraelbe – áll a Fidesz honlapján. (Cs. I.)

Sopron: már van szocialista jelölt is

Csák Ferenc 31 éves politológust jelöli az MSZP az április 24-re kiírt soproni időközi országgyűlési képviselő-választásra – közölte tegnap este Kránitz László, a párt városi elnöke a helyi küldöttgyűlés után. Csák Ferenc az MSZP tagja, Sopronban él, doktori disszertációját a regionális politika témaköréből készítette. Az áprilisi választásra azért kerül sor, mert a körzet képviselője, Szájer József (Fidesz) tavaly lemondott mandátumáról, mivel európai parlamenti képviselő lett. (MTI)

Autópályaterv Debrecentől Nagyváradig

Az M3-as autópálya Debrecen és a magyar-román határ közötti szakaszának megtervezésére Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és Márton Attila, a Fidesz parlamenti képviselője egyéni képviselői javaslatot nyújt be az Országgyűléshez. (Tudósítónktól)

Új igazgatók

Befejeződött az egységes Zöld Hatóságként működő felügyelőségek igazgatóinak kiválasztása. A 12 környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség igazgatói posztjára 39 pályázat érkezett. A szaktárca bizottsága által kiválasztott tizenkét személy vezeti majd március elsejétől igazgatóként a január elsejével létrehozott egységes felügyelőségeket. (Ö. Z.)

Helyreigazítás

A Dékáni Kollégium azt javasolja, hogy a kormány biztosítson 25 milliárd forint többlettámogatást a felsőoktatás számára, ahogyan azt a Magyar Rektori Konferencia javasolta. A Bölcsészettudományi Karok Dékáni Kollégiuma viszont – szemben azzal, amit egy korábbi lapszámunkban közöltünk – azt nem javasolja, hogy ne kelljen szeptemberben 4,5 százalékkal emelni a béreket.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.