Forrás: Izraeli Nagykövetség

2005. február 20.

A kormány 17:5 arányban megszavazta a kivonulási tervet és négy közösségi csoport evakuálását. A kabinet szavazott a biztonsági kerítés revideált útvonaláról is – húsz miniszter mellette, míg Izrael Katz ellene szavazott, Natan Saranszki pedig tartózkodott.

Kormányközlemény

(A kormányzati titkárság kiadása)

Készült a kormány heti (vasárnapi) 2005. február 20-i ülése után.

1. Ariel Saron miniszterelnök a következő megjegyzésekkel nyitotta meg az ülést:

„A mai napon a kormány megvitatja a közösségek evakuálását, valamint a kivonulási tervet, és döntést fog hozni. Nem lesz sem könnyű, sem igazán boldog nap ez a mai. A gázai és szamáriai közösségek evakuálása nagyon nehéz lépés. Nehéz mind a települések lakói, az izraeli polgárok, mind a magam, de biztos vagyok benne, hogy a kormány többi tagja számára is. Mindazonáltal létfontosságú lépés Izrael Állam jövője szempontjából.”

2. Saul Mofaz védelmi miniszter Mose Jaalon vezérkari főnöki terminusáról beszélt:

„2002. július 9-én vette kezdetét Izrael tizenhetedik vezérkari főnökének Mose Jaalonnak hároméves megbízatása, amely ez év júliusában ér véget. Yaalon három évig szolgált parancsokságom alattam, és hosszú évek óta ismerjük egymást. Úgy gondolom, hogy Jaalon a megfelelő ember volt a megfelelő helyen, vezérkari főnökként irányította a védelmi erőket – és az ISA-val illetve az izraeli Rendőrséggel karöltve példa nélküli eredményeket ért el a palesztin terrorizmus megfékezése terén, ezért mind ő, mind a hadsereg és a biztonsági erők parancsnokai nagy tisztelet érdemelnek. (Bővebben)

Comments are closed.