Forrás: Tűsarok

Helen Epstein február 16-án dedikálja a Budai Várban a Balassi Kiadó gondozásában megjelent Anyám nyomában című kötetét. Másnap felolvas a Holokauszt Emlékközpontban.

A család

Helen Epstein 1947-ben született Prágában, újságírónak tanult, az ország 1968-os szovjet megszállásakor emigrált az USA-ba. Szabadúszó riporterként dolgozott a Sunday New York Times-nál és más amerikai lapoknál, szakmájában ő volt az első professzornő a New York Egyetemen.

Íróként a Holokauszt gyermekei (1979) című könyvével robbant be az irodalmi életbe, ezt további sikerek követték: Music Talks (1987), Joe Papp: An American Life (1994) és az Anyám nyomában (1998).

A New York Times Notable Books díját is elnyert önéletrajzi kötetében Helen Epstein ellenálhatatlan stílusban és hitelesen számol be az 1989 után szabadá vált Csehországban folytatott családtörténeti kutatásairól. A nyomozás közben kibontakozik a szerző édesanyjának és nagymamájának élete, a cseh zsidók sorsa, emellett egyedülállóan őszinte a zsidó kultúra és a soá történetének női szempontú bemutatásában.

Helen Epstein

Az Anyám nyomában magyarországi megjelenése alkalmából dedikálással egybekötött bemutatót, másnap felolvassál fűszerezett beszélgetést szervez az EszterTáska Alapítvány és a Balassi Kiadó:

2005. február 16.-án szerdán 16.00 – 17.30 között a Magyar Nemzeti Galériában (Budai Vár C épület III. emeleti kupolaterem) Helen Epstein dedikálja a könyvét. Az esemény házigazdája Bereczky Lóránd főigazgató.

2005. február 17.-én csütörtökön 18.00 órától a Magyar Történelmi Társulat Nőtörténeti és Társadalmi Nemek Szakosztályával közösen a Holokauszt Emlékközpontban (IX. Páva utca 39.) tartják a könyv bemutatóját.

A Pető Andrea vezette esten Vajda Júlia ismerteti a könyvet, majd Helen Epstein olvas fel részleteket.

Comments are closed.