Forrás: NOL

Saron a holokausztról: a világ a kisujját sem mozdította

Népszabadság Online, 2005. január 26. 11:30

A világ a kisujját sem mozdította annak idején a holokauszt megállításáért – jelentette ki Ariel Saron izraeli kormányfő szerdán a kneszetben, az auschwitzi haláltábor felszabadításának 60.  évfordulója alkalmából tartott rendkívüli ülésen.

Saron a szokatlanul kemény hangú beszédben felemlítette, hogy amikor a nácik 1944-ben megkezdték a zsidók tömeges deportálását Magyarországról Auschwitzba, a szövetségesek  nem bombázták a vasútvonalakat, amelyek a náci megszállás alatti Lengyelországban lévő haláltáborhoz vezettek. Mint mondta, hetek alatt több mint 600 ezer magyar zsidó pusztult el Auschwitzban.

„A szomorú és szörnyű tanulság az, hogy senki nem törődött a  zsidók legyilkolásával – állapította meg Saron. – A legszörnyűbb  próba idején a barátok és a jótevők a kisujjukat sem mozdították. Ez a holokauszt zsidó tanulsága.”

„Izrael állam megtanulta e leckét, s létrejötte óta megvédi  magát és lakóit, biztonságot nyújt a zsidóknak mindenütt. Tudjuk,  hogy csak magunkra számíthatunk” – tette hozzá parlamenti felszólalásában az izraeli miniszterelnök. (MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.