Forrás: NOL

Az izraeliek újra bizakodóbbak

Munkatársunktól, 2004. december 8. 15:33

Az izraeliek óriási többsége derűlátóbban tekint a palesztinokkal kialakult válság békés rendezésének esélyeire Jasszer Arafat palesztin elnök november 11-én bekövetkezett halála óta egy szerdán ismertetett közvélemény-kutatás szerint.

Az izraeliek nem kevesebb mint 70 százaléka mondta magát optimistábbnak egy megállapodást lehetőségét illetően, miközben 9 százalék volt borúlátóbb, 20 százalék gondolta úgy, hogy a palesztinok történelmi vezetőjének elhunyta nem befolyásolja a béke esélyeit, és 1 százalék nem nyilvánított véleményt. A megkérdezettek 86 százaléka úgy vélekedett, hogy Arafat inkább rosszat tett a palesztinokkal, mint jót, szemben az ellenkező álláspontra helyezkedő 8 százalékkal. A fennmaradó rész nem foglalt állást.

Végezetül a felmérésből kiderül, hogy Ariel Saron miniszterelnök áll a népszerűségi lista élén Izraelben 35 ponttal, míg Benjamin Netanjahu pénzügyminiszter mindössze 17 pontot gyűjtött. Simon Peresz, a munkapárti ellenzék vezére 8 pontot, Ehud Barak volt munkapárti kormányfő pedig 4 pontot kapott.

A felmérést a tel-avivi egyetem Tami Steinmec békeközpontja végezte Izrael felnőtt lakosságát reprezentáló, 581 fős mintán, a hibahatár 4,5 százalék volt.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.