Forrás: NOL

Izrael nem engedi szabadon Bargutit

Népszabadság Online, 2004. december 2. 07:00

Az izraeli kormány ismételten kizárta csütörtökön a terrorcselekmények  szervezésének vádjával életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt  Marván Bargúti palesztin vezető szabadon bocsátását.

Az tette ezt időszerűvé, hogy Bargúti, a Fatah ciszjordániai vezetője – közvélemény-kutatások szerint a legnépszerűbb palesztin  politikus – jelöltette magát a január 9-én esedékes palesztin  elnökválasztásra.

„Bargúti leghamarabb száz év múlva szabadulhat, de akkor is csak  abban az esetben, ha jól viseli magát” – mondta gunyorosan az izraeli közszolgálati rádiónak adott nyilatkozatában Cahi Hanegbi  izraeli tárca nélküli miniszter.

Ariel Saron kormányfő hivatalának egy névtelenül nyilatkozó  tisztségviselője kijelentette külföldi tudósítók előtt: az izraeli  hatóságok nem szándékoznak szabadon engedni a terrorcselekmények  szervezéséért elítélt Bargútit. Nem indulhat a választási  versengésben, „az egyetlen verseny, amelyben esetleg részt vehet, legfeljebb a börtön udvarán rendezett futóverseny lehet” – mondta. (MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.