Forrás: NOL

Felmondtak az egykori éjjeli menedékeseknek

Munkatársunktól, 2004. november 13. 00:00

A Magyar Televízió Rt. rendkívüli felmondással megszüntette Matúz Gábor és Siklósi Beatrix munkaviszonyát. Ezzel fejeződött be az a munkaügyi eljárás, amelyet az MTV azért indított, mert Matúz most megjelent, ‘Az antifasiszta és a hungarista – Titkok a Magyar Televízióból’ című könyvében a köztévé engedélye nélkül szerepeltek belső levelezések.

Az idézett írásokban Baló György kulturális igazgató jelezte, hogy mely részeket kifogásolja a Matúz és Siklósi által készített Éjjeli Menedék című műsorban. Tavaly októberben azért szüntették meg a heti adásukat, mert megszólaltatták az 1956-os forradalmat zsidó pogromokból eredeztető, több országból kitiltott David Irvinget. A letiltás ellen akkor tiltakozott és a polgári körösök aktivizálódását kérte Orbán Viktor.

Az MTV tegnapi közleménye szerint felajánlották Matúznak és Siklósinak a védekezés lehetőségét, de ezzel nem éltek. (Siklósit azért vonták be az eljárásba, mert a könyvben megjelentetett levelek hivatalból nála kellett, hogy legyenek.) Matúz elnöke, Siklósi tisztségviselője az általuk létrehozott KÖZszolga szakszervezetnek, amely tiltakozó közleményben az érdekvédelmi tevékenységet folytatók megfélemlítésének nevezte a történteket.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.