Forrás: NOL

Polgárháborús veszélyre figyelmeztet egy izraeli miniszter

Népszabadság Online, 2004. október 21. 13:42

Polgárháborús veszélyre figyelmeztetett szerda este Jószef Lapid izraeli igazságügy-miniszter, miután ultraortodox rabbik a gázai zsidó telepek kiürítésére vonatkozó parancsok megtagadására szólították fel a vallásos katonákat.

Az izraeli jogászszövetség előtt mondott beszédében Lapid leszögezte: véges az izraeli  igazságszolgáltatás türelme azokkal szemben, akik zűrzavart keltenek a gyakorló hívők között és ezzel polgárháborút, vérontást kockáztatnak.

Az izraeli parlament (knesszet) a tervek szerint október 25-én szavaz Ariel Saron kormányfő egyoldalú kivonulási tervéről, amelynek értelmében felszámolnák a Gázai övezetben lévő 21 zsidó települést, valamint négy, egymástól elszigetelt ciszjordániai kolóniát.

Bár Saron szélsőjobboldali ellenzői a tervet úgy értékelik, mint „behódolást a palesztin terrorizmusnak”, a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az izraeliek többsége támogatja a gázai települések felszámolását, mert ezek védelme szerintük túl sok emberáldozatba és pénzbe kerül. (MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.