Forrás: NOL

Meggyilkolt Hamasz-vezető

Munkatársunktól, 2004. szeptember 27. 00:00

MTI Gépkocsijába rejtett pokolgéppel meggyilkolták a Hamasz palesztin radikális mozgalom egyik vezetőjét Damaszkuszban. A merénylet áldozata Ezzeddin asz-Sejk Hálil, akit az izraeliek tizenkét évvel ezelőtt, az első palesztin felkelés idején száműztek a Gázai övezetből.

A Hamasz szerint a merénylet mögött Izrael áll. A mozgalom szóvivője kijelentette: asz-Sejk Hálil meggyilkolása ‘a cionista Moszad aljas bűntette’ volt. A szervezet megtorlást helyezett kilátásba.

Nevük elhallgatását kérő izraeli biztonsági források nem sokkal a damaszkuszi robbantás után elismerték, hogy izraeli ügynökök végeztek a Hamasz-vezetővel. Magas rangú izraeli vezetők – köztük Ariel Saron kormányfő – a közelmúltban figyelmeztettek: egyetlen Hamasz-vezető sincs biztonságban.

Saron tegnap elmondta: utasítást adott a biztonsági erőknek, hogy intenzívebben lépjenek fel a palesztin fegyveres csoportok ellen. Az izraeli miniszterelnök hangsúlyozta, hogy meg akarja akadályozni az izraeli célpontok elleni palesztin támadásokat.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.