Forrás: NOL

Óvás!

Kiállítás

Munkatársunktól, 2004. szeptember 3. 00:00

Grünberger Manó csillárspecialista és segédei a Király utca 32. szám alatti műhely udvaránKép: Ismeretlen szerző felvétele, 1932.

Grünberger Manó csillárspecialista és segédei a Király utca 32. szám alatti műhely udvaránA képek varázsa – a néhai és a közelmúlt kisvárosi világát segít hozzáképzelni a mai állapotokhoz. Mágia részesei a nézők, imaginációjuk segíthet a hely újraélesztésében.

Maceszsütés a pincében (Budapest VII. kerület, Dob u. 35.)A Holló utca 11. az enyészeté lett, a következő kiszemelt áldozat a Kazinczy utca 50 – így a Nyári Zsidó Fesztiválból az Óvás! sem maradhat ki. Erről szól az utcai fotókiállítás a Dohány utcai zsinagóga oszlopai között, a régi zsidónegyed lakóiról 1900-tól a közelmúltig.

Kóser tejkimérés (Budapest VII. kerület, Dob utca 35.)Ha a házakat, az utcákat és a tereket nem pusztítják el a szűk látókörű pillanatérdekek, megindulhat a városrész kulturális, vallási feltámadása, újra otthonra lelhetnek azok, akiknek fontos mindaz, ami a régi pesti zsidónegyedként ismert.

Guttmann Imre a Pészachi raktár vezetője (Budapest VII. kerület, Dob utca 35.)A buldózerek nyomán az olyan ingatlanpiaci szlogenek, mint a ‘Régi idők pompája – modern kivitelben’ vagy ‘A nemesség kötelez’ egyszerűen nevetségessé válnak és a hely ‘bája’ nem lesz több egy közepes lakóparkénál.

Kautezky L. Dávid és Stern Péter a ‘Szóda’ mulató kocsmárosai (Budapest VII. kerület, Dob utca 19.)A képek varázsa segít. Önök, mint a kiállítás látogatói, szintén segíthetnek. Legyenek turisták, menjenek be a szomszédos utcákba, fedezzék fel a sorsára hagyott negyedet.

Hangszerkészítő (Budapest VII. kerület, Kazinczy utca 49.)A sétával pedig tiltakozzanak a pusztítás ellen.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.