Forrás: NOL

Zsidó fesztivál a Síp utcában is

Munkatársunktól, 2004. augusztus 7. 00:00

MTI Új helyszín kapcsolódik be az egykori pesti zsidónegyedben az augusztus 28-án megnyíló VII. Zsidó Nyári Fesztivál eseményeibe; a Síp utca egy szakaszát a program idejére sétálóutcává alakítják – közölte Vadas Vera fesztiváligazgató pénteken, a szervezők fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A VII. kerületi Síp utca Dohány utca és Wesselényi utca közötti szakaszát, ahol a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székháza is áll, szeptember 5-ig lezárják az autóforgalom előtt, itt rendezik meg az idén a könyvnapokat – mondta a Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ vezetője.

Szeretnénk egy kicsit a régi zsidónegyed hangulatát visszahozni – hangsúlyozta a fesztiváligazgató, hozzátéve, hogy a sétálóutca kialakításában a fővárosi és a kerületi önkormányzat is maximálisan segítségükre volt.

Az idei fesztivál egyik újdonsága az Óvás! című fotókiállítás; a tárlat a Dohány utcai Zsinagógát körülvevő árkádsor oszlopai között a városrész kulturális és építészeti értékeinek megóvására hívja fel a figyelmet a régi pesti zsidónegyed utcáiról, házairól, lakóinak életéről készült képekkel – mondta Vadas Vera.

‘Nem véletlen, hogy erre most kerül sor’ – mutatott rá, megjegyezve, hogy az épületek védelmében beindult egy harc, amelyben a Zsidó Nyári Fesztivál is szeretne partner lenni.

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.