Forrás: NOL

Tüntetés Saron kivonulási terve ellen

Muskó Anna, 2004. július 25. 19:39

A Gázai övezetből való kivonulást ellenző izraeliek tízezrei emberi lánc kialakítását kezdték meg vasárnap Jeruzsálemben.

Az Ariel Saron miniszterelnök 21 gázai zsidó település leszerelését és a hadsereg kivonulását előirányzó terve ellen tiltakozók mintegy 90 kilométeres lánca a tervek szerint a Gázai övezet északi részén lévő Niszanit településtől egészen a jeruzsálemi Siratófalig húzódik majd.

Az emberi lánchoz nemcsak telepesek csatlakoztak, hanem Izrael különböző településeiről is érkeztek családok, gyerekekkel együtt. A tüntetők táncoltak és hazafias dalokat énekeltek. Zászlókkal és transzparensekkel felvonuló tüntetők tiltakoztak a kivonulás ellen Jeruzsálemben, a Jaffa út teljes hosszában.

Az akció résztvevői sapkát és narancs színű pólót viseltek, és már kora este tízezrekre tették a számukat. A szervezők százötven ezer ember csatlakozását jósolták. Ennyien voltak azok, akik két hónappal ezelőtt Tel-Avivban a gázai kivonulás mellett tüntettek.

Palesztinok aknatámadás egy zsidó település ellen

Aknavetővel lőtték palesztinok vasárnap napnyugtakor Neve Dekalimot, a Gázai övezetben fekvő legnagyobb zsidó telepet és egy közösségi házban öt izraeli megsebesült. A sérültek többsége csak könnyebben sebesült meg, egyikük állapota azonban súlyos az izraeli mentőszolgálat közlése szerint.

(MTI)

Népszabadság Rt. *Impresszum *Hirdetési lehetőségek *Előfizetés *Regisztráció *Hírlevél *Adatvedelem *Akciók *Lap tetejére *©

Comments are closed.