2006. március 4., szombat
Már azt sem értem, hogy ha a magyar köztársaság jelenlegi miniszterelnöke (vélhetően attól vezérelve, hogy tovább vinné a következő négy évben is jelenlegi hivatalát) kampányol bárhol az országban, és dolga végeztével, mielőtt beszáll a kocsiba, miért ordibál ott néhány hülye, ahelyett, hogy indulnának a haza túlsó végibe, ahol néhány óra múlva történetesen a Vezér (a megfejtők ingyen olvashatják a blogomat) seregel? A kérdés természetesen költői, tudvalevő ugyanis, hogy még véletlenül sem spontán szervezkedésről van ilyenkor szó, hogy teszem azt a piacról jövet összefut a szülőfalumban, Karcagon a gimnázium sarkán két koma, s aszondja az egyik a másiknak, hogy nem vóna kedved ordibálni egy jót, erre jön mindjárt ez a Gyurcsány nevű pernahajder. Aztán, alig hogy rábólint a koma, máris vannak vagy huszan, méghozza transzparensekkel felszerelkezve. Bizony, kedves honfitrársaim, az efféle csínytevéseket előre megszervezik a helybéli illetékes elvtársak, akiket a még illetékesebb elvtársak a Központból irányítanak. Vagy egy pillanatig is komolyan tetszettek venni azt, hogy egy alkalmazott apparátcsik csak úgy magától elkezdi lopni a szoci szovftvereket? Ugyan már, kiadta neki(k) napi parancsba a kis undok Rogán (milyen helyes srác lehetne, ha hagyná a francba az egészet), hogy aztán mindent bele fiúk, ha egyszer ezek a szerencsétlenek nyitva hagynak mindent, ha meg bezárják, akkor is kitalálunk majd valamit. Az e fajta technikák alkalmazása (miszerint nem a magunk elképzeléseit sulykoljuk, hanem a másikét lopjuk, ócsároljuk) bizony nem Európa, miközben, mint tudjuk, azon kívül is van élet.

Visszatérve szülőfalumba, miután Deutsch-Für Tamás (ez a magyarosítás is megérne egy misét) az ötpercenkénti Fidesz-sajtótájékoztatók egyikén drámai hangon bejelentette, hogy a miniszterelnök úr Karcagon azt mondta, Magyarország kapja be!, tegnap este az egyik kereskedelmi televízió töbször lejátszotta az inkriminált jelenetet, amelyről készült videofelvételt egy aktiva juttatta el a Központba. Nos hát. Jött ki Gyurcsány vörös dzsekiben a gimnázium után néhány háznyira, a Madarasi úton valahonnan, ahol valamikor a szülőotthon volt, s én is világra jöttem, kísérői, hívei társaságában. Megölelte Vadai Ágnes szocialista képviselőt, ha egyszár náluk ez a szokás, majd kocsija felé indulva felemelt jobb karral integetni kezdett – leginkább a híveinek, de az sem kizárt, hogy az akkorra már mintegy húsz főre duzzadt, transzparensekkel felszerelkezett pfujjolóknak, ha egyszer ez idő szerint nekik is a miniszterelnökük. Hogy közben a miniszterelnök mondott-e valamit vagy sem, az nem derült ki, miután sem az aktíva által a Köpontba eljuttatott videófelvételen, sem a Karcag TV tudósításában szavát se lehetett hallani. Következésképp azt sem, hogy azt mondta volna: Magyarország, kapja be! Igen ám, csakhogy Deutsch-Für (ez a magyarosítás is megérne egy misét) mosolyát vesztett kampányfőnök (anélkül persze, hogy utalt volna rá) vélhetően a “mondjam vagy mutassam” népi szólásra gondolt, miközben a dráma bejelentést tette a miniszterelnök úr obszcén megnyilatkozásáról, ami még ha így lett volna, akkor is ez csak a handabandázók tehették volna meg (mármint, hogy bekapják), és nem Magyarország. De menjünk tovább. Gyurcsány a felemelt jobb karjával integetett, amelyet egy idő után – tekintettel arra, hogy így képtelen lett volna egy ilyen nagyra nőtt ember az autóba beszállni – leengedett, katonásan szólva, hordhelyzetbe. És eközben esett meg az állítólagos skandalum. Tessenek felemelni a karjukat, majd leereszetni, s azt fogják tapasztalni, hogy miközben leeresztik, a kézfejük egy kicsit előredől, s ilyenkor a hüvelykujjuk kerül legközelebb a földhöz. Na, ezt a pillanatot rögzítették az aktívától kapott videófelvételről a Központban, ami alapján Für (one Deutsch) arra a zseniális következtetésre jutott, amire ab ovo jutni akart. Ha Karcagon járt Gyurcsány, ha nem. Ha felemelte a kezét, ha nem. A szánalmas história kísértetiesen emlékeztet arra, mikor Horn Gyula miniszterelnök szájáról, jeltolmács igénybevételével, olvasták le azt, amit hallani szerettek volna tőle. Ami engem illet: mostantól Orbán Viktorrra csak akkor figyelek, ha felemeli a karját, aztán már azt mutat Magyarországnak, amit akar.

Kertész Péter | N 47

3 hozzászólás to “Kertész Péter blogja /Érdemes elolvasni/ rosalie”

 1. sofar

  Ezt a naplót nem kell idemásolni, hiszen a cime szerepel Tájolónk Naplók szekciójában, ez az egyik leglátogatottabb linkünk.

 2. evabarat

  ebarat
  Nem érdemes elolvasni, kedves Rosalie, mert a sok hazugság minden médián átjön és sulykolva még véletlenül mást hiszünk, mint amit szeretnénk. A Kertész úr észrevételei korrektek, csak az ügyek amiket vázol a fidesz (szándékos a kisbetű)pitiánersége miatt nem érdemes ezekkel foglalkozni. Idáig már annyit produkáltak, hogy az ügyeikre csak legyintés lehet a válasz. Remélem a választók is igy gondolják, mert I óvjon minket attól, hogy ők kapják meg a kormányrudat.

 3. evabarat

  ebarat
  Deutsch-Für örülhet, sikerült egy szocialista képviselőt kibuktatni.
  Ez igazán átütő siker! Én a helyében szégyellném ezt a lépést, méltatlannak tartanám, de sebaj, reméljük Pásztor tanul belőle, legalábbis azt a szót hogy zsidó, még dísz-ként sem ejti ki a jövőben. Csodálatos! Ugy látszik a fidesz fiuk nem tudják azt, hogy díszzsidónak hivják azokat, akik a nem hozzájuk való társaságba keveredtek, ezt még meg kell tanulniuk. Vagy a félremagyarázás szándékos? Továbbra is vidám barakk vagyunk, jól elszórakoztatjuk egymást, illetve a politikusaink a pénzünket erre költik, hogy minket szórakoztassanak. Jobb lenne, ha ezt a humoristákra bíznák, azokat szívesebben fizetem.