Pillangó

regi.sofar.hu, 2006. január 01. 19:43  Hyde Park, Naplók Add comments

2006. január 1. Méteres hó az udvaron mindenfelé. A totális hófogság harmadik napja.
Este nyolckor megjelenik a szobámban egy pillangó.

Nem álom, nem képzelet. Egy igazi pápaszemes pillangó. Gyönyörű mélyvörös, fekete és fehér színekben. Repked a villanyfényben, majd megpihen a fehér falon.

Milyen lesz ez az esztendő?

3 hozzászólás to “Pillangó”

  1. frimmer

    A hófogság „személyre szabott” aki nagyon akart azért tudott közlekedni….
    efi

  2. Mari

    Kedves Efi, ki kell ábrándítsalak, nem a szándékon múlott!

    Te szerencsésebb helyen laksz. A faludon keresztül vezet a Tatabányára vivő út. Ezt gyakrabban és másként takarítják. A 81-es túloldalán más a téli világ. Pénteken, december 30-án, csak azért nem maradtak kenyér nélkül az akaiak, mert délután a polgármester asszony, és az alpolgármester vállalkozott arra, hogy átmegy Súrra a pékhez. Ácsteszérig és vissza traktor tisztította előttük az utat. Leszakadtak a villanyvezetékek, kidőltek a fák Akán. Helyzet volt, nekem elhiheted!

    A fiam barátja elmondta, hogy Németből hazafelé, a legrosszabb az utolsó néhány kilometer volt. (ugyanezen a napon) Először a bakonysárkányi benzinkútnál vesztegeltek órákat, baleset miatt. Aztán Bakonysárkányban újabb két órát vártak a traktorra, ami mögött araszolva hazavergődtek Akára. Hófalak között cammogtak lépésben, a viharban alig látták a traktor lámpáit. Mögöttük azonnal visszafújta az utat a szél. Normális időjárásban a két falu közötti utat kb. 7 perc alatt meg lehet tenni!

    Mukámból adódóan naponta többször beszéltem az útügyelettel, a térségbeli polgármesterekkel, nem a levegőbe beszéltem. A szélvihar miatt a hóátfúvásokat képtelenek voltak megszüntetni. Ezekben a napokban a térségben a buszok sem jártak. Nem indultak Kisbérről a távolsági járatok sem. Mellesleg a szél akkora volt, hogy elvitte a súri művház fél tetejét.

    A Bakonysárkány és Aka közötti úthoz csak Szilveszter délelőtt juttottak el a közutasok. Órákig dolgoztak a kotrók, akkora átfúvások voltak. Ja és még egy. Dad és Kocs között még január elsején is járhatatlan volt az út.

    Egyébként mindezzel együtt is, szeretek itt élni! Nem panaszkodom most sem, én választottam ezt a falut. Csak a tények, azok tények!

    BUÉK kedves Efi!

  3. ajsher

    De a Mariéknál tényleg 1 méteres hó szabta a közlekedési kedvet ,akaratban nincs nála hiány , kapott is érte ajándékot – a pillangó némán pihent a monitor szélén ,pápaszeme és rubinvörös ruhája olvasztotta a Mari-lány szívét . Nem gondolt hóra,nem gondolt közlekedésre , nem gondolt semmire,…. csak egy boldog szöszmötölös kislány képe tünt fel a múltból. Indulásnak egész jó erre az évre .
    Ne röstellj Boldog Új Évet Kívánni neki , én is azt teszem ….
    BUÉK Mari !!!!!
    ajsher a Kosher