A motorokra kirótt drasztikus súlyadó növekedés, a személygépkocsikkal egyenlő autópálya matrica díj ellen szervez tiltakozó aláírásgyűjtést és motoros demonstrációt az RRACE MONO Motoros Nonprofit Érdekvédelmi Szervezet.

Július 10. és augusztus 31. között aláírásgyűjtést folytatnak a motorokra kirótt súlyadó változásának ügyében és a motorosokra vonatkozó új autópályadíj-kategória létrehozásáért!

Az akció záróakkordjaként békés és csendes demonstrációt szerveznek, mely kifejezi a döntéshozók és a társadalom felé a motoros-társadalom és kultúra egységét, összetartását, sokszínűségét, kiszélesedését.

2006. szeptember 9-én 24 órára, Budapestre, a Nagykörútra várnak 15 ezer motorost, hogy felhívják a figyelmet arra, európai jogi- és piaci normák alapján történő szabályozást kérnek a növekvő magyar motoros társadalomnak. (Nem támogatást, nem kedvezményeket.)

Az összegyűlt aláírásokat – a megfelelő formában és kísérő levelekkel – szeptember 8.-án kívánják átadni a Miniszterelnöki Hivatal vezetőjének. Bíznak abban, hogy Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter a szeptembere 9.-ei motoros demonstráció idején jelképesen is átveszi a petíciót és az aláírásokat!

A nemrégiben megalakult társaság kezdeményezését a motoros társadalom egyetértéssel fogadta. Az aláírásgyűjtő ívek letöltéséről és aktív munkáról tájékoztatták az ország minden területéről a kezdeményezőket! (Budapest, Győr, Pécs, Szeged, Miskolc, Debrecen, Szombathely, Zalaegerszeg, Cegléd, Szolnok, Kecskemét, Nyíregyháza stb.
A HMCF, vagyis a Magyar Motorosklubok Szövetsége támogatásáról és aktív részvételéről biztosította őket, mind az aláírásgyűjtő akcióban, mind a demonstrációban!
A WILD MOTOROS MAGAZIN kérés nélkül felajánlotta a támogatását!
Július 16.-án vasárnap, 18 órától, Örkény mellett az euroring-en nyílt fórumot tartanak a szeptember 9. –ei motoros demonstráció lebonyolításáról, ahova várják az érintetteket.

Részletes információk és letölthető aláírásgyűjtő ívek, valamint a hírlistára való feliratkozás a szervezet honlapján:

www.rrace.fw.hu

Comments are closed.