Forrás: hirszerzo.hu

A lakodalmas metilpálinkától további kilenc ember kómába esett, ketten megvakultak. Iránban börtön vagy korbácsolás fenyegeti azt, aki alkoholt készít, ad el, vesz vagy fogyaszt.

Eddig 12 halottja van az iráni alkoholmérgezésnek – közölte az ISNA iráni hírügynökségre hivatkozva az AFP szombaton. Csaknem 70 embert vittek kórházba, miután házi készítésű alkoholt ittak egy csütörtökilakodalomban, az iszlám köztársaság Bandar Abbas nevű kikötővárosában.

A helyi kórház igazgatója közölte, hogy kilenc beteg kómába esett, és szinte biztos, hogy közülük hatan meg fognak halni. Két ember megvakult a metanolmérgezés következtében.

Nem ez az első tömeges alkoholmérgezés Iránban. A legutóbbi eset tavaly áprilisban történt. Akkor tízen haltak meg egy otthon főzött likőrtől. 2006 májusában 15 halottja, 2004 júniusában pedig 22 halottja volt az alkoholmérgezésnek.

Iránban börtön vagy korbácsolás fenyegeti azt, aki alkoholt készít, ad el, vesz vagy fogyaszt. Csupán a kisebbségi felekezeteknek, mint például a keresztény örményeknek vagy a zsidóknak engedélyezett az alkohol készítése és ivása, de csak zárt ajtók mögött.

Az iszlám törvénykezést azonban rendre kijátsszák a többségi muzulmánok is, a szeszcsempészet igen elterjedt az országban.

FH

Comments are closed.