Forrás: Inforádió

Indiában benyújtotta lemondását a belügyminiszter a mumbai terrortámadások miatt. Sivradzs Patil jelezte, hogy erkölcsi felelősséget vállal a történtekért, azt azonban nem tudni, hogy Manmohan Szingh kormányfő elfogadta-e a lemondást.

A minisztert azért bírálták, mert nem tudta szavatolni a belbiztonságot, csődöt mondott a hírszerzés, valamint a biztonsági erők későn reagáltak a két legismertebb indiai luxusszállodában és Mumbai más helyszínein végrehajtott terrortámadásokra.

A hatóságok tájékoztatása szerint az összehangolt akcióknak a legutóbb közölt 195-tel szemben 174 halálos áldozata van, és a korábban 300-ra becsült sebesültek száma is a legújabb információk alapján 239. A rendőrség ugyanakkor hangsúlyozta: ez az adat sem tekinthető véglegesnek, mert a Tádzs Mahal szálloda átkutatásával még nem végeztek.

Közben a CNN amerikai hírtelevízió arról számolt be, hogy a hotel vezetését figyelmeztették egy terrortámadás lehetőségére. Ratan Tata, a szálloda tulajdonosa közölte, hogy szigorú biztonsági előírásokat vezettek be, de röviddel a támadások előtt lazítottak az előírásokon.

Az izraeli külügyminisztérium tájékoztatása szerint legalább 7 izraeli halt meg a mumbai zsidó kulturális központ elleni támadásban. Vasárnap törvényszéki orvosok indultak az izraeli légierő gépén Indiába, hogy segítsenek az izraeli halottak azonosításában.

Comments are closed.