Forrás: Inforádió

Sok hírességet találunk a futballcsapatok szurkolói között. Sokuk felbukkan a nézőtéren is, mások csak egy-egy siker után közlik, hogy élnek-halnak az adott csapatért, hogy ezzel maguk számára is elérjenek egy kis népszerűség-növekedést. A The Times összeállítása alapján nézzük, kik a legrosszabbak közülük, vagyis kik azok, akik nem biztos, hogy csak dicsőséget hoznak a csapatokra.

A Formula-1 első embere, Bernie Ecclestone annyira szurkolt a Chelsea-nek, hogy végül megvásárolta a városi rivális, jelenleg a másodosztályban szereplő Queens Park Rangers együttesét, míg korábban az Arsenal megvételével is kacérkodott. Ilyen a hűséges szurkoló!

A Manchester City három híres drukkerrel is rendelkezik. A profi bokszbajnok Ricky Hatton azt nyilatkozta egyszer, hogy családja és az ökölvívás után a klub számára a legfontosabb az életben. Az Oasis két oszlopos tagja, Liam és Noel Gallagher is úton-útfélen hangoztatja, hogy a Manchester Cityért rajong, noha már évek óta egyikük sem él a városban.

Benito Mussolini olasz diktátor annyira szerette a Bolognát, hogy a klub négy bajnoki címet nyert 1925 és 1937 között. A fasiszta politikus rengeteg pénzhez segítette hozzá a csapatot.

Szintén élénken érdeklődött a futball iránt Adolf Hitler. A náci vezető a Schalkénak szurkolt, és a gelsenkircheni együttes nagyon meglepő módon hatszor szerezte meg a bajnoki címet 1933 és 1945 között.

Gordon Brown brit pénzügyminiszter a skót harmadosztályú Raith Rovers szurkolója. A glasgow-i születésű politikus korábban még a csapat meccseinek programfüzetét is árulta – csoda, hogy még nem ment csődbe a klub, jegyzi meg a The Times.

A brit konzervatív ellenzék vezetője, David Cameron az Aston Villával szimpatizál. Mindez érthető, hiszen nagybátyja, Sir William Dugdale volt a klub elnöke korábban. Tom Hanks azért vált a Villa szurkolójává, mert tetszett neki a csapat neve. Szintén a birminghami együttesnek drukkol a megválasztott amerikai elnök, Barack Obama és Amy Winehouse is, noha az énekesnő a Tottenham stadionjának közelében lakik.

Sylvester Stallone az Everton szurkolójának vallja magát, bár a brit lap megjegyzi, vélhetően a Rocky legújabb részét akarta reklámozni, amikor tavaly feltűnt a Goodison Parkban, és sállal körbevonult a pályán.

Elton John a Watfordnak nem csak szurkolója, de elnöke, majd tiszteletbeli elnöke is volt hosszú éveken át, ám a múlt hónapban lemondott a posztról.

Hugh Grant a Fulhamért él-hal, és a Times kommentárja szerint annyira unalmas és kiszámítható filmjeiben, mint a londoni csapat volt a tavalyi szezon első felében.

Ne feledkezzünk meg napjaink egyik legnépszerűbb brit írójáról, Nick Hornbyról sem, aki az Arsenalról szóló könyvvel, a Focilázzal robbant be. A lap vele kapcsolatban kiemeli, hogy a könyv sikere előtt még állóhelyi jegyet vett és közelről nézte a nézőtéri verekedéseket, majd azt követően már a díszpáholyban foglalt helyet.

Comments are closed.