Forrás: JNA – Jewish News Agency

Főoldal | | Kontakt | Adomány | Jelentkezés A pénteki gyertyagyújtás időpontja: 15:38 5769 Chesván 24, 2008. november 22.

regisztráció

ChabadBemutatkozásFilozófiaRebbeTevékenységHitközségBemutatkozásTevékenységAlapszabálySzabadegyetemBemutatkozásTanfolyamokTankönyvekHanna Női BlogSzervezetekHanna női klubÓvodaSegélyközpontZsinagógákPesti JesivaMohelKönyvtárAudióVideókTanulmányokMédiábanKépgalériaBlogHírekProgramokIdőszakos programokÁllandó előadásokHetiszakaszGyertyagyújtásÜnnepekA Rabbi tanácsaHírlevélWebshopEnglish

Hírek

Texasi reformrabbik védelmükbe veszik az evolúciót

ENSZ-határozatot sért a terrorszervezet

Németországban szankcionálták a Hezbollah tévéjét

Atomenergia Ügynökség: túl sok az iráni urán

Szavazás

Kimégy-e az utcára Chánukát ünnepelni?

Persze, hiszen erről szól ez az ünnep.

Nem megyek ki, de örülök, hogy már ott is lehet ünnepelni.

Nem, én mindíg otthon gyújtok gyertyát.

Nem. Minek az antiszemitizmus ezzel is erősíteni?

zsido.com / Hírek

Németországban szankcionálták a Hezbollah tévéjét

2008-11-22

A fejlemény annak a megállapodásnak az eredménye, amelyet Ávi Dichter közbiztonsági miniszter német kollégájával, Wolfgang Schäubléval írt alá a terrorelhárításról és a közös bűnüldözésről.

November 11-én kelt Schäuble rendelete, s a hónap végén lép életbe. December elsejétől már tilos német természetes és jogi személyek számára az al-Manar televízióban hirdetni, annak bejrúti stúdiója számára pénzt gyűjteni, a szállodák pedig nem vonultathatják fel az állomást műholdastévé-kínálatukban. A magánlakásokba való sugárzás azonban továbbra is legális. A német belügyi szóvivő szerint az Izrael létezési jogát kétségbevonó gyűlöletpropagandát elégelték meg.

Továbbra sem világos azonban, mit kívánnak tenni a németek a maguk részéről a szervezettel, amelynek Németországban beismerten 900 aktív tagja van, és meg kívánják-e akadályozni a terrorbandának folytatott pénzgyűjtést, amely az eddig jól bevált taktikához híven ott is karitatív köntösben folytatódik. Zavartalanul kalapol például a Waisenkinderprojekt, amely nem más, mint a Hezbollah árvaprojektje, és izraelieket megölő öngyilkos merénylők árváinak és családtagjainak szedi össze a pénzt, persze minden elszámolási kötelezettség nélkül.

Németország vezető Hezbollah-szakértője, Alexander Ritzmann megrótta Berlint a késedelmes és elégtelen lépésért, rámutatva arra, hogy Franciaországban már négy éve elsötétítésre ítélték az al-Manart. “Következő lépésként arról kell a szövetségi kormánynak gondoskodnia, hogy az al-Manart többé ne továbbíthassák európai nézőknek se az Arabsaton, se a Nilsaton. Továbbá be kell tiltani a német belbiztonság veszélyeztetéséért a Hizbullahot mint zsidó- és Nyugat-ellenes terrorszervezetet”, jelentette ki Rizmann.

Rákócza Richárd / www.miertcion.blogspot.com

Cimkék:

Hírlevél jelentkezés

Programok

Zsidó Tudományok Szabadegyeteme: Őszi szemeszter – A kóser étkezés

Vasárnapi program szülőknek és gyerekeknek

Chánukai gyertyagyújtás a Nyugati téren

Bródy Sándor író – A Nap lovagja

Hanuka a Nyugatinál 2005-ben így ünnepeltük a Hanukát. A Hír Tv és az M1 tudósításai a Nyugati téren zajlott ünnepélyes gyertyagyújtásról itt nézhető meg.

Naptár konverter

Válaszd ki a polgári vagy a zsidó dátumot, és klikkents a megfelelő nyílra!

Polgári naptár

Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December

Zsidó naptár

Niszán Ijár Sziván Támuz Áv Elul Tisri Chesván Kiszlév Tévét Svát Ádár Ádár II.

Ha a keresett dátum naplemente utáni akkor adja mega következő polgári dátumot!

Nyomtatható verzióKüldje el ismerősének!

Comments are closed.