Forrás: NOL

Robert Fico szlovák kormányfő szerda este Varsóból hazafele tartva, a kormányrepülőgépen vele együtt utazó pozsonyi újságíróknak kijelentette: nem kíván vizsgálódni a múlt szombati DAC Dunaszerdahely – Slovan Bratislava bajnoki labdarúgó mérkőzés közben történt rendőrattakról.

„A csütörtöki kormányülésen erről meg sem kérdem Robert Kalninák belügyminisztert. A rendőrségnek joga és kötelessége fellépni a náci és más sértegető szavakat kiabáló, provokáló személyek ellen. Ha pedig valakinek kételyei merülnek fel a beavatkozás mértékéről és szakszerűségéről, akkor a rendőrség vizsgálja meg kifogásait ” – nyilatkozta több mai pozsonyi napilap tudósítása szerint Robert Fico. Aki a továbbiakban felszólította az újságírókat, hogy olyan terjedelemben, akkora érdeklődéssel kövessék nyomon a budapesti és más magyarországi településeken észlelt szlovákellenes megnyilvánulásokat, mint ahogy a dunaszerdahelyi szurkolóverésről és következményeiről számolnak be.

A magyar miniszterelnök az MTI tudósítása szerint magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta, azt kérte szlovák kollégájától, hogy határozottan és egyértelműen vizsgálják ki azt, ami a dunaszerdahelyi labdarúgó mérkőzésen történt, és erről tájékoztassák a magyar felet. „Elmondtam, hogy amit látok az elmúlt hónapokban, lassan években, arról győz meg sokakat, és lassan magam sem tudok másra gondolni, mint hogy a nacionalizmus mára fertőzi a szlovák politikát, ezért kerülhet sor – szándékosan vagy szándéktalanul – ilyen eseményekre” – mondta Gyurcsány Ferenc.

 

Comments are closed.