Forrás: hirszerzo.hu

A több éve rögzített, holokauszton ironizáló dalért saját párta, a Nemzeti Front vezetőségi ülésén is éles kritika érte Michel Delacroix-t.

Lemondott megbízatásáról a franciaajkú, szélsőjobboldali belga párt elnöke és egyetlen szenátora, miután nyilvánosságra került egy filmfelvétel, amelyen egy antiszemita dalt énekelt.

Michel Delacroix az utánjelentette be lemondását, hogy a filmet csütörtökön bemutatták a belga tv-híradóban, majd személyét éles bírálatok érték a szenátusban és pártjának, a Nemzeti Frontnak a vezetőségi ülésén.

A kritikus felvétel Delacroix sajtónyilatkozata szerint évekkel ezelőtt készült, bár a világtalan pártelnök arról is beszélt, hogy nincs meggyőződve annak valódiságáról. A filmen a politikus egy ismert francia sanzon, Guy Béart L”eau vive című slágerének dallamára a zsidók elleni népirtáson ironizáló szöveget énekelt.

A tavaly pártelnökké választott Delacroix azzal védekezett, hogy a felvétel, ha valódi is, egy zaklatott időszakban, válása után készülhetett. Kijelentette, a felvetteket semmiképpen nem a nyilvánosságnak szánta.

Armand De Decker szenátusi elnök és Jo Vandeurzen igazságügyi miniszter vizsgálatot indított az ügyben.

MTI

Comments are closed.