Forrás: hirszerzo.hu

A július 25-e és augusztus 3-a között zajló Kapolcsi Bűvészeti Napok keretében a kortárs zsidó kultúrával is megismerkedhetnek a látogatók.

A Sirály Kulturális Központ és a Marom Budapest non-profit szervezet, Sátoros Ünnep elnevezéssel 8 napos kulturális fesztivált rendez Monostorapátiban. A rendezvénysorozat keretében több mint 100 programmal, köztük koncertekkel, színházi előadásokkal, filmklubbal, művészeti- és kézműves vásárral, valamint kóser konyhával várják az érdeklődőket – tájékoztattak kedden a szervezők.

Önerőből jött létre a 8 napos fesztivál a fesztiválban, mondta el érdeklődésünkre a Sátoros Ünnep főszervezője. Schönberger Ádám hangsúlyozta: tavaly, a hagyományos Művészetek Völgye rendezvényen is jelen volt a Sirály Kulturális Központ, de akkor rövidebb ideig, és jóval kevesebb programmal. Ebben az évben több mint 100 programot kínál a Sátoros Ünnep rendezvénysorozat a Kapolcsi Bűvészeti Napokon, tette hozzá a főszervező.

A Sirály zenei színpadán hazai és külföldi előadók is fellépnek. Mások mellett, az izraeli Laroz Sound System és a francia Anakronic Electric Orchestra koncertjére válthatnak belépőt az érdeklődők. A hazai csapatok közül a Specko Jedno, a Zuboly, a Grencsó Bió Kollektív mellett, Szalóki Ági is színpadra lép. A koncertek után a Tilos DJ-k játszanak majd, tájékoztatott a főszervező.

A TÁP Színház, a Budapesti Zsidó Színház és a Shu műhely előadásai mellett, a Sátoros Ünnep látogatói a kortárs zsidó kultúra aktuális kérdéseiről is meghallgathatnak kerekasztal-beszélgetéseket. A fesztiválon az érdeklődők többek között bepillanthatnak a modern izraeli filmtermésbe is.

FH

Comments are closed.