Forrás: JNA – Jewish News Agency

Az átlagos tankönyvek árainak háromszorosáért kínálják az új, úgynevezett kompetencia alapú tanítás tankönyveit – olvasható az index.hu-n. Az új oktatási módszert szeptembertől ezer iskola alkalmazza, az oktatási minisztérium terve alapján pedig a jövőben az összes magyarországi iskola átvenné.

Egy hagyományos tankönyvcsomag körülbelül 10 ezer forint. Ennyivel számolnak az iskolák, az önkormányzatok és a szülők is beiratkozáskor.

Az új, úgynevezett kompetencia alapú tanításhoz készült vadonatúj tankönyvekért azonban a megszokott összeg többszörösét kérik.

Egy neve elhallgatását kérő tanár azt mondta: ők inkább fénymásolják a könyveket, mert a nyomtatópatronok beszerzésére uniós támogatást kapnak.

Ráadásul az Educatio Kht. honlapjáról a kiadványok elektronikus változata ingyen letölthető, amelyet az iskolák kinyomtathatnak, így teljesen ingyen juthatnak hozzá a tankönyvekhez. Az oktatási tárca az új tankönyvek kidolgozására 1 milliárd forintot kapott az Európai Uniótól.

A Népszabadság megtudta, hogy miközben a Fővárosi Bíróság szeptemberre halasztotta a Magyar Gárda Egyesület föloszlatásáról szóló pert, a cégbíróság bejegyezte a Magyar Gárda Biztonságtechnikai és Vagyonvédelmi Kft.-t. A vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa Schön Péter, az egyesület egyik alapítója.

A dokumentumok szerint a céget félmillió forint jegyzett tőkével hozták létre május végén. A társaság fő profiljaként a személybiztonsági tevékenységet jelölték meg, de szakmai középfokú oktatást, sport- és szabadidő vagy kulturális képzést is végezhet.

Utóbbiak felidézhetik a Magyar Gárda Egyesület által hangoztatott szándékot: ápolják a hagyományokat, gondozzák az emlékműveket, templomokat, hadi sírokat. A kft. a nyomozást is felvette tevékenységi körébe, mint ahogy a könyv- és a napilapkiadást is.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az épület tatarozása miatt Kecskemétről az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállítják át ma az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János volt MSZP-s képviselőt.

A bűnszervezetben, különösen nagy kárt okozó csalással vádolt politikusnak és 15 társának büntetőpere október 8-án kezdődik. A hírek szerint Zuschlag János idegrendszerét megviselte az eljárás.

Forrás: inforadio.hu

Comments are closed.