Forrás: JNA – Jewish News Agency

Az örömlányt is megilleti a minimálbér – döntött az Izraeli Munkaügyi Bíróság, amely a négy futtatót 341 ezer sékel, azaz 15,6 millió forint kifizetésére kötelezte.

A nőt kilenc éve csalták Moldovából Izraelbe, ahol mindezidáig prostituáltként dolgozott. A négy strici, aki 11 hónapon át futtatta a felperest, gyakorlatilag semmit sem fizetett az örömlánynak, így az ügy végül a munkaügyi bíróságon kötött ki – olvasható az Israelinfo című orosz nyelvű izraeli hírportálon.

A bíró nem fogadta el a stricik védekezését, akik azzal érveltek, hogy köztük és az örömlány között nem volt klasszikus munkaadói-munkavállalói kapcsolat. Verdiktje szerint a prostituáltat ugyanúgy megilleti az épp aktuális minimálbér, mint bárki mást az országban.

Ennek alapján a futtatóknak ki kell fizetniük a 11 hónapért járó 26 ezer sékeles minimálbért (1,19 millió forintot), további 240 ezer sékel (10,98 millió forint) pedig kompenzációként, mint az emberkereskedelem áldozatának jár a nőnek. A striciket terheli a 75 ezer sékeles (3,43 millió forintos) perköltség is.

A bíró hozzáfűzte, hogy a maga részéről a minimálbéren felül nyereségrészesedés címét további összeget is megítélt volna az örömlánynak, ám nem teheti, mivel a felperes beadványában ezt nem követelte. A négy futtató, aki vádalkut kötött a bírósággal, minimális szabadságvesztéssel úszta meg az ügyet.

Forrás: MTI

Comments are closed.