Forrás: hirszerzo.hu

Egy Ságvári Endre emléktábla letakarása ellen tiltakozik több civil szervezet.

“Felháborító, gyalázatos és aljas cselekedetnek” tekinti több civil szervezet, hogy az MDF debreceni szervezete letakarta Ságvári Endre emléktábláját.

“Ez szélsőjobboldali cselekedet, amelyhez hasonló tettekkel a neofasiszta csoportok “tüntetik ki magukat”” – írja csütörtöki közleményében a Magyar Szociális Fórummozgalmakért Alapítvány, amely más szervezetek mellett az ATTAC Magyarország, a Győri Civil Kontroll Egyesület, a győri Dolgozói Érdekképviselet, a Magyar Antifasiszta Liga, a Polgári Érdekvédelmi Közhasznú Jogvédő Egyesület, a Társadalmi Érdekegyeztető Tanács és a Marx Károly Társaság álláspontját fogalmazta meg.

“Abban a reményben, hogy az MDF nem készül szélsőjobboldali fordulatra”, felszólítják Dávid Ibolya pártelnököt és az MDF vezető testületeit, illetve tagságát, hogy a leghatározottabban utasítsák el a Debrecenben történteket, és gondoskodjanak az eredeti állapot helyreállításáról.

“Az antifasiszta Ságvári Endre a náci megszállókat kiszolgáló csendőrséggel szemben vívott tűzharcban halt hősi halált 1944 júliusában. Abban a korban áldozta fel életét hazánk szabadságáért és függetlenségéért, amikor a csatlós, a németek által megszállt Magyarországot jórészt már a nácikat kiszolgáló nyilas-hungarista csőcselék uralta” – érvelnek a közlemény aláírói.

OS

Comments are closed.