Forrás: Népszava

Felmerül a kérdés, hogy tényleg egy homofób, fasiszta érzelmű országban élünk-e. Ezt egy GayBears nicknévvel publikáló blogger írta a melegfelvonulással kapcsolatan. Az internetes naplóírókat is megmozgatták a tegnapi események. Van, aki szerint “mindenki hülye volt”, de van olyan is, aki szerint be kellen már látni, hogyha “valaki más, még nem rossz”. Blogszemle.

GayBears (GayBears.blog.hu) szerint a felvonulással kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy akkor most “csak” egy parányi szélsőséges réteg rendszeres tombolászásáról van szó, akiket a kurucok mozgósítanak a különféle politikai vagy akármilyen nekik nem tetsző rendezvényre, vagy a tegnapi események ennél többet jelentenek, és tényleg egy homofób, fasiszta érzelmű országban élünk.

“Hülye volt ott mindenki” – ezt már Reckl_Amál (recklamál .blog.hu) véleménye. Mint írja: hülye a szervező, először is azért, mert nem tanult a tavalyi esetből. Másodszor azért, mert azt a hamis látszatot kelti, mintha a meleg közösség egészét képviseli, miközben egy töredékét csak, és pont a melegek azok, akik a legjobban tiltakoznak a módszerei ellen.

Melinda internetes naplójában (rainbowe.blogter.hu) azt írja, hogy a tavalyi rendezvény után “nem túl sok jóra számítottam, de azt hittem, hogy talán egy kicsit normalizálódott a helyzet és lesz néhány ember, aki felismeri, hogy ez így nem megoldás, talán kicsit változtat a nemzet a látásmódján, és belátja végre, attól, hogy VALAKI MÁS, MÉG NEM ROSSZ.”

“Az elmúlt hetek eseményei után úgy tűnik, hogy a kormány és az állam részéről a törvényes rend fenntartására nincsen sem akarat, sem erő” – olvasható a Konzervatórium-blogon, melyet a melegfelvonulás kapcsán jegyzett meg. Mint a napló gazdája írja: a személyes szabadság, a tulajdonhoz való jog, a vélemény-és szólásszabadság bizonyos területeken, bizonyos ügyek esetén egészen egyszerűen nem létezik.

Népszava Online

Comments are closed.