Forrás: hirszerzo.hu

Két ember életét vesztette és további harminc megsérült, amikor egy palesztin férfi bulldózerrel hajtott neki egy busznak és egy gépkocsinak szerdán Jeruzsálemben. A férfit végül a helyszínen lelőtték – közölte a jeruzsálemi rendőrség szóvivője. Micky Rosenfeld terroristatámadásnak nevezte az esetet.

Amikor a férfi a nehéz földgyaluval behajtott a város főutcájának számító Jaffa útra, és felborította a buszt és összetörte az autót, kitört a pánik. Számos ember tüzet nyitott a jármű vezetőjére, aki a helyszínen életét vesztette – közölte az AFP tudósítója.

A lelőtt gyilkos a bulldózerben (c) AFP 2008 (Fotó: FH)

“Láttam, hogy a traktor a busz felé tart, ezért két lövést adtam le rá, és azt hittem, eltaláltam a vezetőt” – mondta egy rendőrnő, hozzátéve: a jármű azonban folytatta útját. A bulldózerre végül felmászott két rendőr, akik agyonlőtték a vezetőt. A helyszínen két ember életét vesztette és legkevesebb harmincan megsérültek, közülük heten súlyosan.

Az AFP szerint az izraeli-palesztin béketárgyalások novemberi felújítása óta legkevesebb 522 ember vesztette életét a közel-keleti térségben.

FH

Comments are closed.