Forrás: Stop!

Bizonyítottan veszélyes!

Az eddigi legnagyobb vizsgálat eredménye szerint, amelyet a piercingviselés kérdésében végeztek, az efféle szájba vagy nyelve szúrt ékszerek rendkívül ártalmasak a fogakra és az ínyre, ezért a kutatók óva intik a fiatalokat ettől a divattól.

Az izraeli fogorvosok kimutatták, hogy a szájukban vagy nyelvükben piercinget viselők 15-20 százalékánál rendkívül nagy a fogbántalmak és az ínybetegségek veszélye.

A piercing traumát okoz a szájban, és ha a fiatal még játszadozik is a testékszerével, ez csak fenntartja a traumát, amely sok esetben fogvesztéshez és egyéb szájbetegségekhez vezet.

A sors iróniája, hogy az orális piercinget viselők különösen kényesek a külsejükre, ám az orális piercing veszélyeivel egyáltalán nincsenek tisztában, hangsúlyozzák a kutatók.

A szakemberek óva intik a fiatalokat az orális piercingtől, bár tudják, hogy a fiatalok makacsságával nem sokat lehet kezdeni. Ezért további tanácsuk, hogy ha már valaki nyelvébe vagy szájába testékszert lövet, akkor legyen kivehető, hogy tisztán tudja tartani. Ezenkívül rendszeresen járjon orvosi ellenőrzése.

A szülőknek pedig azt javasolják, hogy minden eszközzel próbálják lebeszélni csemetéjüket az orális piercingtől. Idősebb korukban meg fogják köszönni.

Szerző: TSZ

Comments are closed.