Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2008. június 28.

Ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak csütörtökről péntekre virradóra egy fővárosi melegbár előterébe, az V. kerületi Magyar utcában. A tulajdonos pár órával korábban fenyegető telefonhívást kapott. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók eloltották a lángokat. A rendőrség megindította a nyomozást.

Az elkövetők kilétéről pontosat nem tudni, de több mint valószínű, hogy újabb szélsőjobboldali támadás történt. A szóban forgó Action Bar az első helyen szerepelt azon a listán, amelyet az egyik nyilas-neonáci szellemiségű honlap a minap tett közzé a budapesti „buzibárokról”. (Hasonló forgatókönyv működött a Hollán Ernő utcában: az említett honlap megjelölte az ellenséget, a „magyarok nyilairól” elnevezett, terrorszervezet pedig Molotov-koktélt dobott a kipécézett jegyirodára.)

Jövő hét végén, szombaton lesz a hagyományos melegfelvonulás Budapesten, amelyet – ahogyan tavaly tették – az idén is szélsőjobboldaliak akarnak megzavarni. A többnapos melegfesztivált a Szivárvány Miszszió Alapítvány szervezi. Az Action Bar nincs a fesztivál hivatalos helyszínei közt, de a mulató ugyanabban az épületben működik, ahova a Szivárvány Misszió Alapítványt bejegyezték.

Mocsonaki László, az alapítvány kurátora lapunknak elmondta, hogy a rendőrségtől ígéretet kaptak arra, megerősítik a melegek által látogatott szórakozóhelyek védelmét. Mocsonaki úgy látja, hogy az elmúlt másfél évben egyre komolyabb fenyegetések és támadások érik a melegeket. Ezek megakadályozása – hangsúlyozta – nem kizárólag a rendőrség feladata: a parlamenti pártoknak, a törvényhozásnak is többet kell tenniük azért, hogy a melegek ne érezzék veszélyben magukat.

Hirdessen Ön is az ETARGET-tel!

Comments are closed.